20’li Yaşlarınızda Paranızı Harcamaktan Çekinmemeniz Gereken 5 Şey

20’li yaşlarımız, hayatımız için aldığımız bütün kararlar için başkalarının hayatımız hakkındaki önerilerini dinlemekle geçer.. İnsanlar, 20’li yaşlardaki insanlar için yapılacaklar listesi hazırlamayı ve bazı şeylerin gereksiz harcanan para olduğunu söylemeyi severler. Kısacası daha büyük yaştaki insanlar, kendi gençliklerine “hata yapıyorsun” demeyi severler.
 
Ancak 20’li yaşlarınızda aldığınız tavsiyeler her zaman en iyisi olmayabiliyor.
 
Gezmek
Maddi olarak çok fazla durumunuz yok ve yurtdışına mı çıkmak istiyorsunuz? Çok fazla paranız olmasa bile tatilden sonraki bir yıl boyunca az harcayabilirsiniz. Ancak tek başına veya arkadaşlarla yapılan tatiller asla para israfı değildir.
 
Sağlık Sigortası
Arkadaşlarınız her ne kadar sağlık sigortasının gereksiz olduğunu söylese de ileride yaşayabileceğiniz sağlık sorunlarına karşı bir sigortaya sahip olmanız gereklidir. Eğer bir işte çalışıyorsanız ve sağlık sigortanız var ise şanslısınız. Eğer yoksa sağlık sigortanızı ödemelisiniz.
 
Mobilya
20’li yaşlardaki insanlarda genellikle aynı marka ve tip mobilyalar olur, eğer uzun süre kullanacağınızı düşünüyorsanız sevdiğiniz mobilyalara yatırım yapmak akıllıca bir seçim olacaktır. İnsanların size nerede yaşayacağınızı bilmediğinizi ya da kira sözleşmenizin biteceğini söylediklerini duymuş olabilirsiniz ancak iyi bir yatak veya koltuğu tekrar satabilirsiniz.
 
Tasarımcı Çantaları ve Ayakkabıları
 Her maaşınızı pahalı çantalara ve ayakkabılara yatırmamalısınız ancak 20’li yaşlarda yüksek kaliteli çantalara ve ayakkabılara sahip olmanız tamamen normaldir. İş görüşmesinde veya toplantıda kullanacağınız bu ürünleri uzun süre kullanabilirsiniz. Kaliteli ürünlere para harcayarak paranızı israf etmiş olmazsınız.
 
Tüm Fatura ve Borçlar
Öğrenci kredilerini ödemeyen arkadaşlarınızı dinlemeyin ve bütün borçlarınızı ödemeyi ihmal etmeyin. Tatile çıkmadan veya paranızı mobilyaya, çantaya ve ayakkabıya vermeden önce borçlarınızı ödemelisiniz. 30 yaşınıza borçsuz girmek sizi mutlu hissettirecektir.

İlgili Makaleler