7 Adımda Gözenek Görünümünden Arınmış Bir Cilt

Birinci Adım Cildi Temiz Tutmak 
Gözenek probleminin yanı sıra sağlıklı bir cilde sahip olmanın temel kuralı onu temiz tutmak. Cildinizi derinlemesine temizleyeme, tüm geceyi makyajla geçirmemeye olabildiğince özen gösterin. 

Peeling
Peeling yüzünüzdeki ölü derilerden arınmak için en tercih edilen yöntem. Kullandığınız peeling ürününün içeriğinde AHA olmasına dikkat edin. Yapısı itibariyle AHA gözeneklerinizi sıkılaştıracak ve cildinizin elastikiyetini arttıracaktır. 

Tonikten Vazgeçmeyin
Kısa vadeli tonik kullanımında cildinizde bir fark olmadığını söyleyebilirsiniz, ancak tonikler faydasını uzun vadede gösteren ürünlerdir. Düzenli kullanımda cildinizi sıkılaştırdığını gözleyeceksiniz. 

C Vitaminli Yüz Serumu Kullanın 
Tonikten sonraki serum adımında, serumunuzun içeriğinde mutlaka C Vitamini olmasına dikkat edin. C Vitaminli serumlar cildinize parlaklığını, direncini geri kazandıracak ve dolayısıyla cildinizin elastikiyeti kaybolmayacak. 

Nemlendirme Olmazsa Olmaz 
Cildinizi temiz tutmanız ne kadar önemliyse, nemli tutmanız da o kadar önemli. Ancak cildinize nemlendiriciyi bilinçli bir şekilde uygulamalısınız. Gözeneklerinizi tıkayacak, emilimi zor, kalın yapılı nemlendiricilerden uzak durun. 

Kolajen Desteği 
İster maskelerle ister takviye gıdalarla deneyin, cildinize mutlaka kolajen desteği gerekiyor. 

Güneş Kremi 
Güneşin cildinizde sebep olabileceği zararlardan korunmak için mutlaka +30 SPF kullanın. 

İlgili Makaleler