Bottega Veneta Yeni Kreatif Direktörü: Daniel Lee

1 Temmuz 2018 tarihi itibarıyla Bottega Veneta Kreatif Direktörü olarak göreve  başlayacak olan 32 yaşındaki İngiliz tasarımcı, son olarak Celine markasının Ready to Wear Direktorlüğünü yapıyordu. Daniel Lee, Celine’den önce; Maison Margiela, Balenciaga ve Donna Karan gibi dünyaca ünlü markalar için çalıştı.
 
Daniel Lee’nin Bottega Veneta Kreatif Direktörü olmasından mutlu olduğunu belirten Francois Henri Pianult, Daniel Lee, benzersiz vizyonu ile tasarımlarındaki titizlik ve enerjisiyle Bottega’da yepyeni bir sayfa açacağına inanıyorum” derken; Bottega Veneta CEO’su Claus Dietrich Lahrs ise konuyla ilgili değerlendirmesinde;  “Daniel Lee, Bottega Veneta’nın  daha önceki kreatif ve gelişimindeki iddiasını çok iyi biliyor. Kendisi Bottega Veneta’ya yeni bir kreatif dil getirerek markanın son yıllardaki  başarısını bunun üzerine kurmaya devam edecek” dedi.
 
Bottega Veneta mirasına devam ettireceği için hem çok gururlu, hem de çok heyecanlı olduğunu söyleyen Danile Lee, marka için çalışmayı heyecanla beklediğini belirtti.

İlgili Makaleler