Chloe Moretz`in Makyaj Stili

17 yaşında ve şimdiden stil ikonu kabul edilen Chloe Grace Moretz, Teen Choice Ödül töreninde Valentino koleksiyonundan yaptığı seçimlerle neden böyle anıldığını bir kez daha gösterdi.

Moretz, gecede kıyafeti kadar dumanlı göz makyajıyla da dikkatleri çekmeyi başardı. Oyuncunun saçlarının tasarımı ünlü saç stilisti Gregory Russell`a ait. Moretz’in saçına seramik fırçayla hafifçe dalga verdikten sonra ikiye ayıran Russell, saçın şeklinin bozulmaması için spreyle sabitlemiş. Saçın yüzüne düşmemesi için de öndeki saçlarını elleriyle kıvırarak geriye doğru taramış. Doğal görünüm için de iri bir maşayla bukleleri belirginleştirimiş. Son olarak da kuru şampuanla daha dolgun bir görünüm vermiş.

Chloe Moretz`in makyajı ise Mai Quynh`in elinden çıkma. `Saçının dalgalı ve sade görünümünü düşünerek göz makyajını dumanlı yaptık. Gözlerininin dikkati çekmesi ve yüzünde fazla yoğunluk yaşanmaması için dudaklarda sade bir ton kullandık” diyen Quynh, ilk olarak kirpik diplerine bölgesine koyu renk kalemle hafif bir dumanlı görünüm vermiş. Daha sonra kalemi elinin üstünde dağıtıp fırça yardımıyla göz kapağına krem far sürer gibi uygulamış. Bu sayede daha kalıcı olması ve göz kapağında birikmemesini de sağlamış. İki farklı tonda, ışıltılı kahverengi farı karıştırdıktan sonra kirpik diplerinden başlayarak sürmüş. Quynh daha yumuşak kahverengi tonlarında bir göz farı kullanarak genç ve taze görünümünü korumuş. Son olarak da dudaklarında hafif renkli dudak parlatıcı kullanarak asıl dikkat çeken noktanın gözler olmasını sağlamış.

İlgili Makaleler