Çok Sık Yapılan 8 Dekorasyon Hatası

Hepimiz evimizin güzel görünmesini isteriz ancak evimizin güzel görünmesi için başvurduğumuz yollar her zaman en doğru seçimler olmayabiliyor. Dekorasyon konusunda yapılan 8 hata..
 
Tabloları Çok Yükseğe Asmak
Tabloların orta kısmının göz hizamızda olması gerekir. (Bu da yaklaşık yerden 150 cm yukarda demek oluyor.) Tablolarınızın yerini düzenlediğiniz zaman farkı anlayacaksınız.
 
Bütün Mobilyaları Duvara Dayamak
Mobilyaların, odanın ortasında durması kulağa garip geliyor ancak bütün mobilyaları duvara dayamak da odanın samimi havasını yok ediyor. Odanın daha rahat görünmesi için mobilyalarınızı duvarlardan uzaklaştırın.
 
Renklerden Korkmak
Evimizde monokromatik beyazı kullanmayı seviyoruz ancak her odada birkaç tane öne çıkan renk olmadığı zaman odalar çok boş görünüyor. Evinize turkuaz objeler göz alıcı bir görünüm yakalayabilirsiniz.
 
Yatakta ve Koltukta Çok Fazla Yastık Olması
Yastıklar odaya renk ve detay katmak için mükemmel bir yol ancak misafirler koltuğa oturmak istedikleri zaman yastıkları kaldırmak zorunda kalıyorlarsa aşırıya kaçmış olabilirsiniz.
 
Trendlere Uymaya Çalışmak
Evde trendlere yer vermenin yanlış bir yanı yoktur ama bir odada çok fazla trend eşya olması o odanın kolay demode bir hal almasını sağlayacaktır.
 
Televizyonu Odanın Odak Noktası Yapmak
Televizyonu, evde sahip olduğunuz en güzel eşyaymış gibi evin odak noktasında bulundurmak yerine onu bir dolabın içine yerleştirebilirsiniz veya etrafını tablolarla süsleyebilirsiniz.
 
Işıklandırmayı Unutmak
Tavan lambalarının evinize hoş bir hava kattığını kimse düşünmez. Odalarda yer lambaları ve masa lambalarından oluşan bir kombinasyon yaparak odanıza sofistike bir görünüm katabilirsiniz.

İlgili Makaleler