Vegan Brownie Tarifi

  Siz yeter ki hafif hafif brownie yapmak isteyin, onun bile bir yolu bulunur. Kuru yemişlerden alacağınız güçle enerjinize enerji katacak bu brownie, sizi pişirme uğraşına bile sokmuyor üstelik.

Malzemeler:

  • 300 gram hurma
  • 100 gram kabuksuz iç badem
  • 100 gram kabuksuz Antep fıstığı
  • 200 gram goji berry (kurt üzümü)
  • 1 tatlı kaşığı keçi boynuzu pekmezi
  • 1 yemek kaşığı keçi boynuzu tozu
  • 2 yemek kaşığı dark kakao
  • 2 yemek kaşığı su (arzuya göre)

Hazırlanışı:

  Goji berry ve hurmaların çekirdeklerini çıkarın ve yumuşamaları için 30 dakika kadar ayrı ayrı kaplarda ılık suda bekletin. Yumuşayan hurmaları küçük küçük doğrayıp rondoya aktarın. Üzerine kabuksuz iç bademleri de ilave ederek rondodan geçirin.
  Suda beklettiğiniz goji berry’lerin de sularını süzüp bu karışıma ekleyin. Aynı şekilde dark kakao, keçi boynuzu tozu ve pekmezi de ilave ederek rondoyu bir kez daha çalıştırın.Karışım hazır olduğunda Antep fıstıklarını iri parçalar halinde kalacak şekilde döverek karışıma ilave edin ve kaşıkla karışıtırın.
  Bir kek kalıbının tabanını streç filmle kaplayıp üzerine harcı döküp şekil verin ve üzerini de yine streç filmle kapatıp buzdolabında uzunca bir süre bekletin. Ardından servis edebilirsiniz.

Tarif yemek.com‘dan alınmıştır. 

İlgili Makaleler