Fesleğen Soslu Izgara Palamut Tarifi

Fesleğen Soslu Izgara Palamut
(4-6 Kişilik)
Hazırlanma Süresi: 20 Dakika

Malzemeler:

  • 2 adet orta boy palamut
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı

Sos İçin:

  • 1 bağ fesleğen
  • 1 limonun suyu
  • 50 gr zeytinyağı
  • 30 gr eski kaşar

Tarif: 

  1. Sos malzemelerinin hepsini blender’dan geçirin.
  2. Balıkçınıza takoz olarak hazırlatıp aldığınız palamutları tuz, karabiber ve zeytinyağı ile marine edin. Izgarada altlı üstlü 15 dakika kadar pişirin. İçinin daha kuru olmasını isteyenler pişirme süresini 20 dakikaya kadar çıkarabilir.
  3. Tabağa dizdiğiniz palamut dilimlerinin üzerine hazırladığınız fesleğen sosu gezdirin. Yanında şeftalili semizotu salatası ile hem doyurucu hem de çok sağlıklı bir öğün haline gelecektir.

İlgili Makaleler