2019 İlkbahar/Yaz Makyaj Trendleri

Anna Sui defilesinde makyaj artistlerinin ilham kaynağı masallardaki tek boynuzlu atlardı. Pembe ve turuncu renkler göz kapaklarından taşırılarak, şakaklara ve elmacık kemiklerine dağıtıldı. Günlük makyajınızda pembe ve turuncu renk geçişini göz kapaklarınıza uygulayarak ilkbaharın enerjisini gözlerinize yansıtın.

Metalik ve parlak bir görünüm isteyen makyaj artisti Kabuki, modellerin dudaklarında renkli folyolar kullandı. Bu trendi yakalamak için dudaklarınıza parlatıcı sürdükten sonra ışıltılı pigmentler kullanabilirsiniz.

Afterhomework defilesindeki neon renkler makyaj sınırlarınızı yeniden belirleyecek. Yazın sıkça karşımıza çıkacak bu trendi yakalamak için rengarenk farları karıştırarak yepyeni birliktelikler yaratabilirsiniz.

Yüz hatlarınızı belirginleştiren bu uygulama için elmacık kemiğinin altına, burun çizgisinin sağına ve soluna, alın çizgisine ve çene kemiğine cilt renginizden daha koyu renkte bir stick veya pudra uygulayın.

İlkbahar-yaz sezonuyla birlikte dudaklara ıslak görünüm verenparlatıcılar geri dönüyor. Dudakları olduğundan daha büyük ve dolgun gösteren bu parlatıcılar yeni sezonda vazgeçilmezlerinizden biri olacak.

Ulla Johnson modellerinde klasik siyah maskaranın dışına çıkılarak pembe kullanıldı. Günlük olmasa da gece makyajınızda kirpiklerinizde lacivert ve yeşil gibi renkler tercih ederek dikkat çekici bakışlar yaratmanız mümkün.

Zamansız klasiklerden olan kırmızı ruj, dikkatleri üzerinize toplamak için en pratik yol. Dağılmasını engellemek ve kalıcılığı arttırmak için ruj uygulamasından önce mutlaka bir baz kullanın. Dudaklarınızı aynı tonda bir kalemle çerçeveledikten sonra tüm dudağı boyayın. Bu yöntem rujunuzun uzun süre kalıcı olmasını sağlayacaktır.

Gece makyajının imzası dumanlı göz trendini pastel renklerle günlük kullanıma adapte edebilirsiniz. Göz pınarlarınıza daha açık renkte bir far kullanırken katlanma bölgesinde rengi daha yoğun uygulayın.

Hazırlayan: Sena Nuray
Instagram: @senanuray

İlgili Makaleler