Kırışıklıkları Azaltmanın İdeal Yolu Nedir?

“Evet! Yumuşak bir kılıfın üzerinde uyumaktansa sert bir zeminde uyumak boynunuzda kırışıklıklara neden olabilir,” diyor Dr. Schultz ve ekliyor, “Bir şeyler içerken pipet kullanmayı bırakmak dudaklarınızın etrafında çekme nedeni ile oluşan kırışıklıkları engeller.” Sırtüstü uyumak kırışıklıklarınızın kötüleşmesini engeller.

Boyun bölgesinde yıllar içerisinde kırışıklık oluşmaması için düzenli olarak güneş kremi ve her gece sıkılaştırıcı ürün kullanmanız gerekiyor. Böylece oluşan çizgilerin görünümünü azaltabilirsiniz. “Eğer boynunuzun etrafında çıkıntılı deri kasları görüyorsanız, kaslarınızın zayıfl amış demektir. Bu durumda dermatolog ile görüşmeniz gerekebilir,” diyor estetiysen Ayşen Koçyiğit.
StriVectin TL Advanced Tightening boyun kremi, 285 TL, Sephora; (0212) 345 60 35.

Yüz kremine ilave olarak gülümseyince ortaya çıkan nazolabial kırışıklıkların görünümünü azaltmak için kendinize ev tipi cilt yenileyici cihazlardan almayı düşünebilirsiniz. “Physio Radiance Visage+, ince çizgileri ve kırışıklıkları azaltarak yaşlanma belirtilerini geciktiriyor, yaşlılık lekelerini hafi fl etiyor. Cildin nem seviyesini artırarak cildin dokusunun iyileşmesini sağlayarak yüz kaslarını güçlendiriyor,” diyor estetiysen Ayşen Koçyiğit ve ekliyor; “Haftada iki-üç defa kullanılması ile başarılı sonuçlar elde edilecektir.”
Qnet Physio Radiance Visage, 1.483 TL; qnet.com.tr

Amino asit içerip kolajen üretimini hızlandıran peptidler ya da büyüme faktörleri içeren günlük bir krem seçin. Bu iki içerik de cildi dolgunlaştırır ve göz çevresindeki kırışıklıklar ile savaşır. “Her gün güneş Koruyucusu kullanmadıkları sürece kadınlar benimle kırışıklıkları hakkında konuşmamalılar,” diyor New Yorklu dermatolog Neal Schultz ve ekliyor; “Cilt hücrelerine zarar veren ve kırışıklık yaratan UV ışınlarından korunmak için SPF içeren göz kremi kullanın ya da kendi kreminizin üzerine bir kat güneş koruyucusu sürün.”
Skincode Wrinkle Prohibiting Eye serum, 15 ml, 249 TL; eczanelerde

Doktorlar uzun zamandır çizgileri yumuşatmak için kolajen içeren retinol önermesine rağmen çoğu kişinin cildi bu ürünleri kullandıktan sonra tahriş olmaya başlıyor. “Bu üründeki üzüm polifenolleri gibi çizgileri yumuşatıp dolduran ve hyalüronik asit gibi cildi nemlendiren daha yumuşak seçenekleri tercih ediyorum,” diyor New Yorklu dermatolog Ellen Marmur ve ekliyor, “Aynı zamanda resveratrol da içeriyor. Bu antioksidan içerik kolajen üretimini hızlandırıyor ve cildin sıkılaşmasına yardımcı oluyor.”
Caudalie Premier Cru the Cream, 364 TL; eczanelerde.

İlgili Makaleler