İstanbul Maratonuna Hazır Mısınız?

Koşu sırasında seni motive edecek ve koşu durumun ve performansınla ilgili bilgilendirecek üstün antrenman arkadaşı Apple Watch ile tüm maratonlarda fark yaratabilirsiniz. Bir spor saatinden çok daha fazlasını sunan Apple Watch Series 4 koşudan yüzmeye, antrenman alışkanlıklarını öğrenen ve ihtiyaç duyduğun tüm ölçümleri doğrudan bileğinde gösteren bir antrenör. Apple Watch’undaki antrenman uygulamasında koşuyu seçtikten sonra kişisel hedefleri belirleyip koşacağınız mesafe, yaktığın kalori, kalp atış hızı gibi birçok parametreyi takip edebilirsiniz.

watchOS 5 ile gelen yeni koşu özellikleriyle:

Tempo: Dış Koşu antrenmanında tempo uyarısı seçeneği bulunuyor. Önce bir tempo hedefi seçiyorsunuz. Sonra Apple Watch bileğinizde hissedeceğiniz bir dokunuşla seçtiğiniz temponun üstünde mi yoksa altında mı olduğunuzu size haber veriyor.

Periyodik hız: Koşu antrenmanlarınızda artık sadece ortalama hızınızı değil periyodik hızınızı da ölçebiliyorsunuz. Periyodik hızınızı bir önceki kilometreyi tamamlama sürenizi gösterir.

Kadans: watchOS 5 ile, koşu yaparken bir dakikada attığınız adım sayısını görebiliyorsunuz. Optimum kadansınızda koşmanız verimliliğinizi artırmaya ve sakatlanma riskinizi azaltmaya yardımcı oluyor.

İlgili Makaleler