Dişlerinizi Beyazlatmanın 5 Yolu

Güzel görünen, parlak ve inci gibi dişlere sahip olmak için her şeyi yaparız.. Ancak diş hekimine gidip koltukta iki saat oturarak pahalı uygulamalara başvurmak yerine evde kendi kendimize yapabileceğimiz uygulamalar da var.

Dişlerinizi muz kabuğuyla ovarak beyazlatacağınızı tahmin edebilir miydiniz? Muz kabuğunda bulunan potasyum, magnezyum ve manganez diş yüzeyindeki lekelerle savaşmaya yardımcı olur.

Turuncu renkli, sağlığımız için sayısız faydası olan bu baharatı çok sevdiğimiz bir sır değil, bu faydalı baharat aynı zamanda ağız sağlığımız için antibakteriyel ve antienflamatuvar özellikler barındırıyor. Dişlerinizi beyazlatması için; Hindistan cevizi yağı ile karıştırın ve dişlerinizin üzerine sürün. Ağzınızı temizlemeden önce birkaç dakika bekleyin.

Yüksek miktarda selüloz ve lif içeren kereviz ile dişlerinizi fırçalayabilirsiniz. Kereviz, diş plağı oluşumunu engeller ve ağzınızın içinde kalarak lekelenmeye neden olan yemek partiküllerini temizler.

Bazı gıdalar diş lekelerine yol açarken bazıları da tam tersine dişlerimizi lekelerden temizler. Kalsiyum ve protein içeren Brie peyniri dişlerinizi kuvvetlendirir ve diş yüzeyinizi korur.

Colgate Optik Beyaz Extra Güç klinik olarak kanıtlanmış StainPro teknolojisi sayesinde düzenli kullanım ile çay ve kahvenin oluşturduğu lekeleri önlemeye ve bembeyaz, sağlıklı dişlere kavuşmaya yardımcı oluyor.

Colgate, 21,95 TL, eczanelerde.

İlgili Makaleler