Göz Altı Morluklarını Halledelim

Yüzünüzün başka bir bölgesinde renk eşitsizliğinden şikayetçi olmasanız bile kapatıcınızı bir başına bırakan gözaltı morluklarından kurtulamamış olma şansızınız çok yüksek. Çünkü gözaltı morluklarınız cilt renginize göre farklı tonlarda görünebilirler, size uygun tonu seçebilmek için uzmanlara danıştık.

1. Adım: “Nemlendirici bir gözaltı kremi kullanın ve emilmesini bekleyin,” diyor Dior makyaj artisti Martin. Bu, cildinizi yumuşatacak
ve dolgunlaştıracaktır.

2. Adım: Aşağıda yönlendirildiği şekilde; sarı, şeftali ya da kırmızı düzelticiden size uygun olanını yüzük parmaklarınızı kullanarak sürün.

3. Adım: Cildinizden bir ton açık olan kapatıcınızı kullanarak gözaltınıza iç
köşeden dış köşeye doğru ters bir üçgen çizin. Çizgiler kaybolana kadar karıştırın.

Sarı, kremamsı bir düzeltici kullanın. Daha koyu bir ton doğal durmayacaktır.
Urban Decay Naked Skin Fluid in Yellow, 85 TL; (0212) 345 60 35.

Altındansa pembeye daha yakın olan bu ton bronz tenlerde kapatıcılık sağlar.
YSL Touche Éclat Abricot Bisque, 81 TL; (0212) 345 60 35.

Kiraz kırmızısı, koyu ciltlerdeki mavimsi yeşil halkaları kapatır.
Becca Becklight Targeted Color Correcting Papaya, 30 Dolar; amazon.com.

Bu kubbe şekilli süngerler sizi harekete geçirecek. Yüzünüzün her bir köşesine ulaştığı ve köşelerde renkleri karıştırarak yumuşattığı için kaç renk kullanmış olursanız olun yüzünüz asla bir yağlıboya tabloya benzemez. Krem ürünleri uygulamak ve fondöten sürdükten sonra oluşan sınır çizgisini yok etmek için süngeri nemli olarak kullanın.
 
Beautyblender Micro Mini Correct Four makyaj süngeri, tanesi, 70 TL, Sephora; (0212) 345 60 35.

Renk düzelticiler, makyaj dünyasının korseleri gibidir. İstenmeyen şeyleri yok ederler ama tek başlarına kullanılamazlar. Bütün kalıntıları ustalıkla gizlemek için bu son adımları unutmayın.
 

Doğru Fondöteni Bulun
“Likit olanlar bu iş için en iyisidir, çünkü kremsi renk karışımının üzerine uygulaması kolaydır,” diyor Gomez. Sizi ele vermemesi için tam kapatıcılık sağlayan bir formül tercih edin

Sürmeyin Tamponlayın

İster bir noktayı kapatmış olun iterseniz de cilt tonunuzu eşitlemeye çalışın, fondöteni yüzünüze sürerek uygulamak bütün el işçiliğinizi yok edecektir. Kapatıcılık sağlamak için fondöteni nemli bir sünger yardımıyla tampon yaparak uygulayın.

Pudra ile Bitirin

“Hayır, bu adımı atlayamazsınız,” diyor Gomez. Bütün makyajı bir arada tutmak için pudra kullanmak hayati önem taşır. Kusursuz bir görünüm için transparan bir pudrayı pudra süngeri ile cildinize nazikçe uygulayın.

 

İlgili Makaleler