İstanbul’un 4 Popüler Mekanının Bahara Özel Yemek Tarifleri

Pancarlı Burrata
(4 kişilik)
 
Malzemeler:

  • 200 gr burrata peyniri
  • 2 adet orta boy pancar
  • 1 adet küçük boy sarı pancar
  • 25 ml balzamik sirke
  • 20 ml sızma zeytinyağı

 
Hazırlanışı:

  1. Pancarları kabuklarını soymadan folyoya sararak fırında yumuşayana kadar pişirin.
  2. Soğuduklarında küp küp doğrayıp balzamik sirke ve zeytinyağı ile aromalandırın.
  3. 100’er gramdan iki adet burrata peynirini tabağa yerleştirin.
  4. Fırınlanmış pancarları etrafına dizin, sızma zeytinyağı ve krem balzamik ekleyip servis edin.

Bebek’in maskotu haline gelen Lucca, modern ve samimi dekorasyonu, yenilikçi menüsüyle yıllardır cazibesini korumayı başarıyor.

Tel: (0212) 257 12 55.

Enginar ve Çilekli Bebek Ispanak Salatası
(4 kişilik)
 
Malzemeler:

  • 1 kg yıkanmış, ayıklanmış bebek ıspanak
  • 300 gr çilek
  • 300 gr sultani bezelye
  • 3 adet enginar
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz, karabiber
  • 12 adet biga karides

 
Sosu İçin:

  • 30 ml susam yağı
  • 1 adet limon suyu
  • 10 ml zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

 
Hazırlanışı:

  1. Sultani bezelyeleri yarım litre kaynayan suyun içinde iki üç dakika kadar tutun. Çok yumuşamamaları için hızlıca sıcak sudan buzlu suyun içine alın. Bu şekilde yeşil renklerini korumuş olursunuz.
  2. Önce bol su ile yıkadığınız, ayıkladığınız ve iyice kuruttuğunuz ıspanakları geniş bir kap içine koyun. Çilekleri ve enginarları dilimledikten sonra ıspanaklara ekleyin. Son olarak iyice süzülmüş olan sultani bezelyeleri salata karışımının içine ekleyin.
  3. Sos için susam yağı, zeytinyağı ve limon suyunu bir çırpma teli yardımıyla çırpın. Hazırlanan sos ile salatanızı karıştırın.
  4. Karidesleri tavada tereyağı ile kızartın. Tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra içine bir diş sarımsak ekleyin. Çubuklara dizip salatanın üzerine yerleştirin ve servis edin.

Maslak’ta hizmete açtığı ilk yeriyle büyük popülarite yakalayan Sanayi 313, artık müdavimlerini Bebek’teki şubesinde de ağırlıyor.

Tel: (0212) 286 38 57.

Taze Baharatlı Izgara Somon ve Dağ Mantarlı Risotto
(1 kişilik)
 
Malzemeler:

  • 200 gr derili somon fileto
  • 70 gr risotto pirinci
  • 20 gr istiridye mantarı
  • 20 gr kestane mantarı
  • 10 gr soğan
  • 10 cl beyaz şarap
  • 30 gr parmesan peyniri
  • 1 diş sarımsak
  • 20 gr tereyağı
  • 160 ml sebze suyu
  • 7 gr kekik ve biberiye
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

 
Hazırlanışı:

  1. Somon filetoyu kekik, biberiye, tuz, tane karabiber, zeytinyağı ile iki saat marine edin.
  2. Küp küp doğranmış soğanları zeytinyağında sarımsak ve pirinç ile soteleyin. Beyaz şarabı ilave edin ve çektirin.
  3. Küp küp doğranmış mantarları ekleyi iyice pişirin. Yavaş yavaş sebze suyunu dökün ve çektirin. Parmesan ve tereyağını ilave ederek bağlama işlemini yapın.
  4. Marine edilmiş somonu ızgarada dört tarafı da altın rengi olana kadar pişirin. 5 Risottoyu tabağa alın, üzerine somonu yerleştirin, taze kekik serpip servis edin.

Bebek’in yenilerinden Daire 1, çağdaş ve klasik tasarımların harmanlandığı kendine has dekorasyonu, ev konforuna sahip atmosferi ve her damak tadına hitap eden menüsüyle şimdiden semtte yerini sağlamlaştırdı bile.

Tel: (0542) 786 63 95.

Bademli Vişneli Tart
(8 kişilik)
 
Malzemeler:

Tart Hamuru İçin:

  • 350 gr un
  • 240 gr tereyağı
  • 140 gr pudra şekeri
  • 3 gr tuz
  • 5 gr şekerli vanilya
  • 2 adet yumurta sarısı
  • İç Harç / Badem Hamuru İçin:
  • 100 gr tereyağı
  • 100 gr toz Şeker
  • 65 gr yumurta sarısı
  • 35 gr yumurta beyazı
  • 2 gr buğday nişastası
  • 10 gr un
  • 100 gr badem unu (Bademleri robotta un kıvamına gelene kadar çekin)
  • 250 gr Vişne

Hazırlanışı:

  1. Un, küp küp kesilmiş yumuşak tereyağı, yumurta sarıları, pudra şekeri ile diğer malzemeleri mikserde kürek aparatı ile hamur haline gelene kadar karıştırın.
  2. Hamur haline gelen karışımı hemen streçleyip iki saat buzdolabına dinlenmeye bırakın.
  3. Dinlenmiş hamuru merdane ile 3 mm kalınlığında açın.
  4. Çatal yardımı ile deldikten sonra aliminyum folyo ile örtün ve üzerine nohut ile ağırlık yaparak daha önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
  5. Fırından çıkardıktan sonra üzerini açıp bir fırça yardımı ile tart hamuruna yumurtanın beyazını sürün ve açık olarak yaklaşık 15-17 dakika daha pişirin
  6. Rengi kızarmaya başlayınca tartınızı alın.
  7. Badem hamuru için yumuşak tereyağı ile şekeri mikserde iyice karıştırın.
  8. Karışıma yumurtaları yavaş yavaş ekleyerek çırpın.
  9. Tüm kuruları ekleyerek az bir süre daha karıştırın.
  10. Pişmiş tart hamurunuza badem hamurunu ve vişneleri ekleyerek 160 derecede 45 dakika pişirin ve servis edin. (Çubuk testi yapıldığında ortasından çubuk kuru olarak çıkmalıdır.)

Kısa süre önce Zincirlikuyu’da hizmete açılan Blubake, iç dizaynındaki cool detayları kadar iştah kabartan lezzetleri ile de müşterilerini etkilemeyi başarıyor. Tatlıların yemeklerinden aşağı kalır yanı olmadığını da ayrıca belirtelim.

Tel: (0541) 335 37 38.

İlgili Makaleler