Sonbahar/Kış 2018-19 Trendleri

Carven’ın Fall 2018 defilesindeyiz. Hacmi büyüyen çantalar podyumda hakimiyeti eline almış durumda. Fonksiyonel ve tam olarak “cool” diyebileceğimiz bu parça, sezonun en büyük kurtarıcısı.

Blazer ceketler standart formundan uzaklaşarak yeni sürümüyle karşımızda. Neredeyse elbiseye dönüşen ceketler, kruvaze modelleriyle de ciddiyetin dozunu artırıyor.

Stil tüyosu: Blazer ceketin resmi tavrını sneaker ve jean ile tamamlayarak yıkmak mümkün.

80’lerin abartılı detayları günümüze adapte oluyor ve gösterişin tanımı yeniden yapılıyor. Cesur olmaktan korkmayın, omuzları/kolları hacimli olan parçaları yüksek bel pantolon ile bir araya getirin. 

“Kolye” modelleriyle sezonun aksesuar trendini güncelleyen bel çantaları, oldukça fonksiyonel ve hareket özgürlüğü sağlıyor. Tod’s defilesinde beli tamamen saran zarif bel çantalarına bayıldık! 

Louis Vuitton’un Sonbahar/Kış 2018-19 defilesinin yıldızı zincirler, podyumdan sokak stiline iniyor ve görünümü yükseltiyor. İrili ufaklı ve ışıltılı yapısıyla eteklerden yakalara, her formatta işleniyor.

Leopar deseni, yılan ve timsah derisi…Deri ya da kumaş üzerine yapılan bu baskılar özellikle kabanlarda ve ayakkabılarda kendine yer buluyor.

Pofuduk montlara çok yakışan bu dikiş tekniği; eteklerde, çantalarda ve paltolarda da kendini gösteriyor. Sade ama iddialı bir görünüm için kapitoneye gardırobunuzda yer verin.

Bir yandan büyük tokalı ve logolu, diğer yandan ip gibi dökülen kemerler. Favoriniz hangisi?

Stil tüyosu: Bizim tercihimiz zarif ve akışkan ince kemerlerden yana. İp kemeri hacmi geniş bir palto ile bir araya getirin ve yine sezonun diğer trendi xl çantalar ile görünümü tamamlayarak rahatlığın dozunu biraz daha artırın.

Estetik ve sanat değeri yüksek bir sezona giriyoruz. Durum böyleyken, heykel motifleri ve çeşitli sanatsal desenler başta ayakkabılar olmak üzere tüm parçaları ele geçiriyor.

Alexander Wang defilesinden ilham veren bir kareyle trendi özetliyoruz. Yüksek bel pantolon/şortlar, blazer ceketler ve feminenliğin dozunu artıran transparan parçalar bir aradayken günün yıldızı sizsiniz.

Özellikle Gucci defilesinde öne çıkan ekoseye bu sezon sokak stilinizde daha çok yer verin, kolejdeki günlerinizi hatırlamanız an meselesi!

Editör: Berkant Oğur

İlgili Makaleler