Sonbaharın Güzellik Şifreleri

Alice + Olivia defilesinde gördüğümüz iki pratik model, bu trendin ne kadar popüler olacağının garantisi gibi. Örgülerden yapılmış bir tacı andıran topuz ile sade ve basitçe yapılmış pratik topuz. Her ikisi de oldukça kolay ve kullanması rahat. Romantizm rüzgarı estiren bu modeller, yalınlığa da bir övgü niteliğinde.

Her ne kadar omuz hizası kesimler revaçta olsa da, her sezonun uzun saç sevenleri için de modeller bu yıl gözde. Hatta 2017 sonbaharında uzunluk biraz abartılı! Rapunzel’i andıran saçlar defilelerde saç tasarımcılarını dalgalı ve örgülü modellerle romantik sonuçlara götürdü.

Makyaj artistleri bu sezon göz kapaklarında renk kullanmaktan çekinmediler. Gökkuşağının çoğu rengini fırçalarına taşıyanlardan biri olan Tom Pecheux, Oscar de la Renta modellerine pembe farla çizgi çekerek üzerine pastel tonlarla geçişler yaptı. Bu trendin kilit noktası klasik makyaj kuralı:Göz kapaklarınızda birden fazla renk olduğu için geri kalan her şeyi sade tutun.

Sanat hayatın her yerinde. Makyajda kullanılan birden fazla rengin yanı sıra bu sezon saçlar da renklerden nasibini fazlasıyla alıyor. Saç uçlarında yapılan uygulamaya ek olarak, tek bir tutama yapılan renk saçın üzerinde taç gibi de kullanılıyor. Saçlarınızı tamamını bir renge boyamaya cesaret edemiyorsanız, birkaç telini kırmızı ya da maviye boyayarak farklı bir hava katabilirsiniz.

Makyaj artistleri birden fazla rengi karıştırmayı sevmeyenler için bu sezon yeni bir trend sunuyor: Lila, mercan ve açık mavi gibi göz yormayan renkleri göz kapaklarınıza toz ya da kalem farla uygulayın.

Saç tasarımcısı Guido’nun Alexander McQueen’de karşımıza çıkan saç modelleri, asi kız ve romantik prensesi bir arada sundu. Gevşek ve dağınık atkuyruklarının yanı sıra; daha aşağıda toplanmış, adeta bir anda açılacakmış gibi görünen modeller de sezonun öne çıkanlarından.

Moda her zaman siyahtan yanadır, bu değişmez. Ancak makyaj artistleri bu sezon siyahın kullanıldığı alışılagelmiş stillerden ve buğulu göz makyajından farklı detaylar sunuyor. “Mükemmel bir görünüm peşinde değiliz,” diyor Tom Pecheux ve ekliyor; “Balmain, Elie Saab ve Saint Laurent’de bu kalıpları kırdık. Kusursuzluk çok sıkıcı. Eşsiz ve isyankar makyajlar ortaya koymak istiyoruz.”

“Bu sezon defile kulislerinde en değerli saç ürünü neydi?” derseniz cevabı şaşırtıcı gelebilir: Şampuan! “Tasarımcılar modellerin saçlarının temiz görünmesini istiyordu,” diyor saç tasarımcısı Guido ve ekliyor; “Saçlar temiz görünümlü olduğunda ışığı daha iyi yansıtır. Hacimli fönler ve sahil dalgalı modellerin de daha gösterişli olmasını sağlar.”

1940’lardan ilham alan topuzlar Anna Sui’de saç üzerinde çift topuz olarak karşımıza çıktı. Profesyonellik gerektirmeyen bu stili herkes kolaylıkla uygulayabilir. Saçlarınızı ortadan ikiye ayırın ve iki taraftan küçük topuzlar yapıp tokayla tutturun. Sabit kalması için üzerine saç spreyi sıkın.

Sezonda doğru renkleri doğru yerde kullanmak için 2017 sonbaharının podyumlarında karşımıza çıkan saç, cilt, makyaj ve tırnak trendlerinden haberdar olun!

Kendall Jenner’ın La Perla podyumunda kullandığı küt lob kesimiyle tekrar gündeme gelen bu model, saç tasarımcısı Guido’nun Alexander Wang defilesi için Irına Kravchenko ve Cat McNeil’in saçlarına verdiği görünümlerle bu sonbahar popüler olmaya devam ediyor. Sadece omuzlarda değil, kulak hizasında da görülen bu kesimde; köşeli ve keskin hatlar cool bir stil için yeterli.

Kusursuz görünen mat rujları unutun. 2017 sonbaharında makyaj artistleri dudakları öpülmüş gibi görmek istiyor. Dağılmış, rengi biraz açılmış… Giambattista Valli’de modellerin dudaklarında bu etkiyi yaratmak için üç farklı fırça kullanan makyaj artisti Val Garland; “Bu trend oldukça seksi, çünkü az önce biri sizi öpmüş gibi görünüyor,” diyor.

Saçlarınız dalgalı olduğu için senelerdir kakül kullanamıyorsanız bu sonbahar şansınız yaver gidecek. Hareketli kaküller bu sezon defilelerde klasiklere göre daha çok ilgi gördü. Topshop defilesinde model Alanna Arrington’ınkiler gibi kendi haline bırakılmış kaküller ve ince perçemler, doğallığın aslında ne kadar da göz alıcı olduğunun bir kez daha altını çiziyor. Calvin Klein’daki modelinki ise oldukça pratik ve rahat.

New York Moda Haftası’nda şimdiye kadarki en çılgın manikür kırmızı ojelerdi. Ama bu yıl farklı materyaller ve tasarımlar birleşerek ekstrem manikürleri ortaya çıkardı. Phillip Plein defilesinde Swarovski taşları kullanılırken, Kenzo ve Emilio Pucci’de el yapımı minyatür çalışmalar tırnaklara hareket kattı.

Moda haftalarının karşımıza en çok çıkan tırnak görünümlerinden biri de grafik detaylı tırnaklar. İki farklı rengin kullanıldığı trendde diyagonal çizgiler ya da üçgenler yer alıyor.

Genellikle üst kirpiklerin gördüğü ilgi ve alakayı bu sezon alt kirpikler çalıyor. Emporio Armani defilesinde makyajartistleri, maskarayı abartılı bir şekilde alt kirpiklere uygularkeni Chanel, Jeremy Scott ve MSGM podyumlarında ise maskaraya sanatsal dokunuşlar da eklenmiş.

Makyaj artisti Pat McGrath, kopkoyu şarap rengi rujları Valentino defilesinde kullanarak bu akımın öncüsü oldu. Aslına bakarsak, yazdan sonbahara geçişte koyu tonlara duyulan özlem kaçınılmazdı. Fakat McGrath bu defilede bir kuralı bozdu. Dudaklar bu kadar koyuyken genellikle göz makyajı sade tutulurdu. Ancak göz makyajında da ruj rengine eşlik eden farlar seçerek oldukça ihtişamlı bir sonuç ortaya çıkardı.

Sonbaharla birlikte tırnaklarda koyu renkleri görmeye alışkınız. Bu sezon bu renklere cool tonlar eklenmiş durumda. Nicole Miller’da manikürist Holly Falcone tırnaklara eğlence katmak için bazı figürler de eklemiş. Dennis Basso defilesinde ise modellere koyu kahverengi tonu uygulanmış.

Her dönemin romantik detayı kurdeleler bu yıl da farklı kullanışlarıyla karşımızda. Saçlara bant şeklinde takabilir ya da üzerine hediye paketi yapmış gibi bağlayabilirsiniz. “Siyah bir kurdele çok kullanışlı,” diyor saç tasarımcısı Guido. “Beyaz tişört ve jean’le kullanılabileceği gibi, şık bir kokteyl elbisesine de eşlik edebilir,” diye ekliyor.

Her ne kadar göz makyajında pastel renkler popüler olsa da asi kızlar için de trendler bu sezon ön planda. Metalik tonlar rocker bir görünüm için kilit noktası. Sadece gümüş ve tonlarını düşünmeyin. Altın, siyah ve kırmızının birlikte harmanlandığı göz makyajları Alberta Ferretti defilesinde oldukça ilham vericiydi.

Yalınlığı tırnaklarına da taşımak isteyenler Alexander Wang modellerine uygulanan bejden ilham alabilir ya da 3.1 Phillip Lim’deki buğulu griden.

Minimal görünümler Calvin Klein ve Fendi’de 2017 sonbahar defilelerinde göz alıcıydı. Odak noktası modellerin kendine has güzellikleriydi. Bu trend tertemiz bir cilde işaret ediyor. Pürüzsüz bir ten her makyajdan daha gösterişli ve ‘Az daha fazladır’ mottosunun ne kadar doğru olduğunu bizlere tekrar ispatlar nitelikte. Bu trendi yakalamak için renkli nemlendirici ya da günlük kreminizden sonra DD krem kullanın.

Altın ve parıltı… Makyaja olduğu kadar tırnaklara da gösterişi getiriyor. Bu trendi yakalamak için parıltılı bir oje tercih edebilir ya da tırnaklarınıza açık bir renk uyguladıktan sonra diplerine gold dokunuşlar yapabilirsiniz.

“Örgüler asla trend olmaktan çıkmaz,” diyor saç stilisti Guido. Oldukça da haklı. 2017 sonbaharında zarif ve ince örgüler ön planda. Taç şeklinde saç diplerinin önünde ya da ince bir şekilde örülerek açık bırakılmış saçların arasında.

İlgili Makaleler