Toi Akaretler’in Şefi ile Röportaj ve Yemek Tarifleri

Toi’nin iç mimari proje ve uygulamasını yaparken kiminle çalıştınız? Burayı tasarlarken nelerden ilham aldınız?

Erhan Sağır ile çalıştık. Burayı her zaman Manhattan’da bir çatı olarak hayal ettim ve ona göre tasarladık.

Toi Mutfağını ve mönü seçimlerinizi sizden dinleyebilir miyiz?

Toi klasik fransız mutfağını önce Akdenizleştirip sonra da Türk damak tadında bırakan bir mutfak. Mevsime uygun malzemeleri kullanmak istediğim için 40 günde bir menü değişiyor.

Malzemeler: 100 gr ahtapot, 25 gr taze patates, 25 gr karışık Akdeniz yeşillikleri, 25 gr Chimichurri sos, 10 gr soğan turşusu, 15 ml klasik vinegret sos.

Hazırlanışı: Patatesler baharatlar ile haşlanır ve küp küp kesilir. Yeşillikler ile patates klasik vinegret ile marinelenir. Servis için son dokunuş kırmızı soğan turşusuyla yapılır.

Hazırlanışı: Bütün malzemeler küp küp doğranır. Limon, lime ve portakal suyu sıkılır ve karides içinde marinelenir. Hepsi birbirine karıştırılıp buz üzerinde servis edilir.

Malzemeler: 1 adet mango, 1 adet avokado, 1 sarı biber, 1 kırmızı biber, 1 kırmızı soğan, 5 adet karides, 1 limon, 1 lime, 1 portakal, 4 dal kişniş.

Malzemeler: 100 gr kabuklu midye, 1 diş sarımsak, 100 cl sebze suyu, 50 gr tereyağı, 2 gr tuz, 3 gr maydonoz, 40 ml Beyaz şarap.

Hazırlanışı: Deniztarağı, füme paprika ile lezzetlendirilip kızartılır. Tabağa bezelye püresi, pancar ile sırası ile konur. En üste bezelye filizleri yerleştirilir.

Hazırlanışı: Midye sarımsak ile sotelenip üzerine tuz ve maydonoz eklenir. Şarap eklendikten sonra sebze suyu ve tereyağı ile dört dakika pişirilir. Kabuklar açılınca servis tabağına konur.

Malzemeler: 25 gr bezelye püresi, 15 gr pancar küpleri, 5 gr füme paprika, 100 gr deniz tarağı, 3 adet bezelye filizi.

Hazırlanışı: Levrek ızgara yapılırken kinoa, pico de gallo sos ile tereyağı eklenir ve pişirilir. Levrek pişince kinosnın üzerine yerleştirilir. En son rezene incecik doğranıp klasik vinegret ile soslanıp üzerine konur.

Malzemeler: 1 adet levrek fileto, 50 cl pico de gallo sos, 50 gr kinoa, 20 gr tereyağı, 40 gr rezene, 10 ml klasik vinegret sos

Toi Akaretler, imza yemekleri ve samimi ortamıyla öne çıkan bir şef restoranı. Sadelik ve mükemmellik üzerine odaklanmış şef İsmet Saz’ı daha yakından tanımak ve elinden çıkmış deniz mahsüllü lezzetlerin tadına bakmak istedik.

Toi Akaretler hakkında bilgi almak ve seçkin yemek tariflerini görmek için tıklamaya devam edin!

Öne çıkan tabaklar hangileri?

Beef Wellington, Ahtapot, Deniz Tarağı ve Pancarlı Risotto.

Mutfakta yaratım sürecinde size neler ilham verir?

Renkler, dokuar ve hayaller. Tabii ki denemekten vazgeçmemek her zaman.

Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mutfak Sanatları ve Gastronomi Bölümü’nden mezun olan İsmet Saz, Dean&Deluca Commissery ve Tom&Cat firmalarında pastacılık eğitimlerini tamamlamış. Amerika’da Marriott Providence RI, Aperitif Group NYC, iki Michelin Yıldızlı Gordon Ramsay at London NYC’de sous chef olarak çalışırken aynı zamanda Halikarnas Brooklyn, Turks & Frogs Group NYC, Savann NYC restoranlarına da danışmanlık yapmış. Çalıştığı birçok uluslararası markanın ardından Akaretler’de kendine yansıtan Trust of İsmet’in kısaltması Toi’yi açmış.

İlgili Makaleler