Ufak Tefek Sohbetler: Derya Beşerler

Sezonun en çok ilgi gören dizilerinden Ufak Tefek Cinayetler ile kendinizi büyük bir kitleye tanıttınız. Proje teklifini aldığınızda dizinin bu kadar ilgi göreceğini düşünüyor muydunuz?
Senaryoyu ilk okuduğumda konusu bana çok farklı gelmişti. Dolayısıyla ilgi göreceğini de öngörmek zor olmadı. Bu projenin başarısında, hikayenin yanı sıra rejinin de büyük payı var tabi. Bunu da söylemek lazım.
 
Dizide canlandırdığınız karakter oldukça renkli ve entrikadan beslenen biri. Siz ise tam tersi, daha sakin ve kendi halinizdesiniz. Rolünüze adapte olmakta zorlandığınız anlar oldu mu?
Esra karakteri çok renkli,eğlenceli bir karakter. Bir dedikoduyu anlatırken, o olayı yaşıyor adeta. Ben de onu canlandırırken ben de kendi içimde eğleniyorum açıkçası. Bu nedenle aksine keyif alıyorum.
 
Henüz tanınmayan yeni isimlerin dizilerinin reyting oranları, popüleritesi yüksek aktörlerin dizilerine göre daha yüksek.  Dizi sektöründe “star devri bitiyor” diyebilir miyiz? Bu dönüşüm sürecini nasıl yorumluyorsunuz?
Böyle düşünmüyorum açıkçası. Şu devirde, hangi projenin tutup tutmayacağını söylemek çok zor. Her dönem farklı işler tutabiliyor. Bir dönem romantik komedi furyası vardı, o nedenle yeni isimler daha çok ön plandaydı. Star isimlerin devrinin öyle kolay geçeceğini düşünmüyorum.

Önümüzdeki sezon için bize biraz tüyo verir misiniz?
Keşke ben de bilsem, söylesem. İnanın siz ne biliyorsanız ben de o kadarını biliyorum.

Ufak Tefek Cinayetler’den sonraki projelerinizde nasıl bir karaktere hayat vermek istersiniz?
Kötü bir karakter canlandırmak çok istiyorum.
 
Hangi yönetmenin filminde oynamak isterdiniz?
Çağan Irmak
Nadide Hayat filminde çok kısa çalıştığım için tadı tamağımda kaldı. Bir de, işlerini çok farklı bulduğum için Onur Ünlü diyebilirim. Şimdi düşününce var da var…Hani sınav bitiminde, kağıdını teslim eden öğrencinin aklına bir sorunun cevabı gelir ya, burada unuttuklarım adına o pişmanlığı yaşayacağım kesin.

Oyunculuk yaparken ilham kaynağınızı nereden alıyorsunuz? Sizi en çok ne besler?
Sık sık tiyatroya gitmeye çalışırım. Farklı türden filmler izlerim. Kendimi iyi hissetmezsem, güvendiğim bir oyuncu arkadaşımın fikrini alırım.

Kişisel gelişime hayatınızda ne kadar yer veriyorsunuz? Kendiniz için hazırladığınız “Yapmam Gerekenler Listesi” var mı?
Daha çok yurtdışı seyahati, daha çok spor, at binmek listemin başında yer alıyor.

Stilinizi doğru tanımlayan birkaç kelime?
Rahat, günlük, spor-şık
 
Trendleri takip ediyor musunuz? Bu sezon trendlerinden hangilerini gardırobunuza eklediniz?
Ben takip  etmesem de herhangi bir mağazaya girdiğimde anlamak uzun sürmüyor. Çiçek desenli bir tulum, hasır çanta, yazın olmazsa olmazı kot şort eklediklerim arasında.

Uzun bir tatile çıkıyorsunuz, bavulunuzdaki “olmazsa olmaz” parçalar neler olurdu?
Kot şort, şortun üstüne giyilebilecek rahat bluzlar, sandalet, küçük yandan asmalı çanta olurdu herhalde. Rahatıma biraz düşkünüm. 
 
Kırmızı halıdasınız. Hangi tasarımcının ya da markanın elbisesiyle görüyoruz sizi?
O kadar çok var ki…Christian Dior, Elie Saab, Armani hızlıca aklıma gelenler.
 
Son olarak, takipçilerine söylemek istediğiniz bir şey var mı?
Malum yaz mevsimi. Tatil yapanlar sonuna kadar keyfini sürsünler. Tatil yapamayanlar ise yaptıkları rutinlerden farklı, kendilerine iyi gelecek küçük kaçamaklar yapsınlar. Farklı bir yerde kahvaltı etmek bile insanı o rutinden çıkarır. Kucak dolusu sevgiler!

Röportaj, Styling ve Fotoğraf: Berkant Oğur
Saç: Tolga Oğuzhan
Makyaj: Akın Sert
Re-Touch: Onur Çatal

 

İlgili Makaleler