Parfümler Hakkında Bilinen 7 Yanlış

Doğru: Parfümün içeriğindeki esansiyel yağ oranı, parfümün ne kadar güçlü olduğunu belirler, onu daha güzel kokan bir parfüm yapmaz. Tercih ettiğiniz kokunun türüne göre, daha kalıcı kokular sizin için daha iyi olabilir. Öte yandan, aynı parfümün farklı konsantrasyonlarda olan türleri, farklı şekilde kokabilir.

Doğru: Parfüm kulak arkasına sürülmelidir.

Doğru: Parfümde kalite ve fiyat performansı her zaman net değildir. Bazı uygun fiyatlı parfümler, tasarımcıların parfümlerinden daha iyi kokabilir.

Doğru: Nem ve sıcaklık, parfümün içindeki yağın daha hızlı uçmasını sağlar ve parfümün kokusunu bozabilir.

Doğru: Kağıttan koklayarak parfüm seçemeyiz. Mümkünse öğle saatlerinde bileğimize parfüm sıkalım ve bekleyelim. Gün içerisinde tenimizle o koku birleşmeli ki ten-koku uyumunu yakalayabilelim.

Doğru: Parfümün ömrü bulunduğu ortama göre değişiklik gösterir. İyi muhafaza edildiğinde parfümün ömrü 5 yılı görebilir.

Doğru: Parfümerilerde çok fazla parfüm kokladığınızda kahve çekirdeği koklamanız istenir, böylelikle burunda kalan kokunun geçeceği düşünülür. Fakat kahve güçlü ve keskin bir koku olduğu için koku duyumuzu yenilemez. Böyle durumlarda dirseğinizin iç tarafını koklamayı deneyin.

İlgili Makaleler