Havuçlu Fırın Mücver Tarifi

Mittag’ın sahibi Fatma Yıldırım’ın bruch menüsünden Havuçlu Fırın Mücver tarifi..

Havuçlu Fırın Mücver
(4-6 Kişilik)

Hazırlanma Süresi: 55 Dakika

Malzemeler:

  • 3 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet yumurta
  • 100 gr beyaz peynir
  • 100 gr lor peyniri
  • 1/2 demet dereotu
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1/2 demet nane
  • 50 gr yoğurt
  • 150 gr un
  • 100 gr zeytinyağı
  • 1 paket kabartma tozu

Tarif:

  1. Kabakları ve havucu rendeleyip suyunu iyice sıkın.
  2. Yeşillikleri ince ince kıyıp içine ekleyin.
  3. Peyniri, unu, yumurtayı, kabartma tozunu ekleyin. Karışımı elinizle iyice yoğurun.
  4. Derin bir fırın tepsisini yağlayın. Üzerine biraz un dökün ve her yerine dağıtın. Karışımı tepsiye dökün. Önceden 170 derece ısıtılan fırına koyun. 25 dakika pişirin.

Püf Noktası:
Fırın mücverin ortasının piştiğini kürdan yardımıyla anlayabilirsiniz. Ortasına batırdığınızda kürdan ıslak çıkarsa daha pişmemiş demektir. Kuru olana kadar pişirmeye devam edin.

İlgili Makaleler