Kahve İçmenin Bilinmeyen Faydaları

  • Performansı Arttırır

Geçtiğimiz yıl yapılan bir araştırmaya göre, aktivite öncesi iki ya da üç fincan koyu kahve, sporcularda algılanan eforu (hissedilen aktivite yoğunluğu) azaltabiliyor. Dahası dayanıklılık performansını ortalama yüzde 24 oranında artırıyor ve ekstra enerji sağlıyor.

  • Mutluluğunuzu Arttırır

Kafeinin ruh hali reseptörlerine bağlanması nedeniyle, günde iki ila üç fincan kahve içen kadınların depresyona girme olasılığının, bir fincan veya daha az içenlere kıyasla, yüzde 15 daha düşük olduğunu gösteriyor.

  • Hafızayı Güçlendirir

2016 tarihli bir başka araştırmada, uzun vadede ortalama miktarda kahve tüketiminin Alzheimer riskini yüzde 27 oranında azaltabildiği gözlendi. Bir diğer araştırma, günde üç ila beş fincan kahve içenlerin daha çok koruma altında olduğunu öne sürüyor.

  • Sağlığı Korur

Çalışmalar düzenli olarak kahve içen insanların daha uzun yaşamaya meyilli olduklarını; diyabet, kolon kanseri ve melanoma gibi hastalıklara yakalanma oranlarının ise düşük olduğunu gösteriyor. Bu faydalar, kahvedeki antioksidanların ve antienflamatuvar özelliklerin bir sonucu.

İlgili Makaleler