Ketojenik Beslenme Hakkında Bilinmesi Gerekenler

  Tek amacı zayıflamak olmayan bu beslenme biçimi aynı zamanda birçok hastalığa karşı koruma sağlıyor ve bünyenizi dinç tutuyor. 
  Karbonhidrat alımını minimumda tutmayı öngören ketojenik beslenme protein ve yağ cephesinden oldukça sağlam. Yapılan birçok araştırmada bu tür beslenme çeşitlerinin epilepsi nöbetlerini azalttığı ve diyabet hastalarında glisemik endeksi kontrol altına almayı kolaylaştırdığı kanıtlanmış. 

  Dünyanın yetiştirdiği en büyük dahilerden biri olan Steve Jobs’ın da kansere yakalandıktan sonra beslenme biçimini ketojenik olarak değiştirdiği biliniyor. Bu değişimden sonra Jobs doktorların öngördüğü süreden 3-4 yıl daha fazla yaşadı. 

  • Ketejonik diyet kilo verdirirken kas kütlenize dokunmadan yağlarınızdan kurtulmanızı sağlar. 
  • Hiçbir unlu mamül, şarküteri gıdası, işlenmiş gıda tüketmemelisiniz. 
  • Tereyağı ve zeytinyağı gibi sağlıklı yağları mutlaka mutfağınızda bulundurun. Ketojenik diyettin önemli besin kaynağı süt ve süt ürünleri. Bunun yanında yumurta ve avokado da var.  Ayrıca kuru yemişler ve kırmızı et de ketojenik diyetin olmazsa olmazı.

Ancak unutmamalısınız ki hiçbir diyet sonsuza kadar uygulanmaz. Ayrıca sadece diyetle verdiğimiz kilolar diyeti bıraktığımızda kolaylıkla tekrar alınabilir. Hekiminizin gözetiminde kendinize ait beslenme programı oluşturmanız ve sporu hayatınızdan eksik etmemenizi öneriririz. 

İlgili Makaleler