Krallara Layık Taç Pirzola

Düdüklü’nün Sihirleri kitabındaki pratik ve hızlı tarifleriyle herkesi mutfağa sokmaya kararlı olan Refika Birgül‘den Krallara Layık Taç Pirzola tarifi..

Krallara Layık Taç Pirzola
(5 Kişilik)
Hazırlanma Süresi: Marinasyon Süresi Hariç 50 Dakika

Malzemeler:

  • 10 Kalem bütün pirzola
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 dal maydanoz
  • 3 dal dereotu
  • 2 dal taze nane
  • ¼ muskatın rendesi
  • 1 atlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 tatlı kaşığı bal
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet kurutulmuş kırmızı biber
  • 8 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet limonun kabuğu
  • 3 Çorba kaşığı sirke

Tarif:

  1. 1 adet kuru soğanı mutfak robotuna koyun ve suyunu çıkarıp, iyice püre olmasını sağlayın.
  2. İki dal maydanoz, iki dal nane, üç dal dereotu, iki adet kurutulmuş acı biber ve üç diş sarımsağı da robota ekleyip çekin.
  3. Üzerine 1 adet limon kabuğu rendesi, beş çorba kaşığı zeytinyağı, üç tatlı kaşığı bal, üç çorba kaşığı da sirke ekleyin.
  4. 1/4 muskatın rendesi, birer tatlı kaşığı karabiber ve tuz ile sosu harmanlayın.
  5. İyice karıştırdığınız sosu, parçalatmadan sadece yağlarını ayıklattığınız pirzolaların üzerine ilave edin. Karıştırarak etin her tarafına yedirin ve 3-4 saat bekletin.
  6. Geniş ve derin bir düdüklü tencerenin içine üç çorba kaşığı zeytinyağı koyun. İyice ısınınca içine pirzolayı yerleştirin ve her tarafını 1’er dakika mühürleyin.
  7. Pirzolayı dışarı çıkartıp içten dışa doğru çevirin. Böylece kemiklerinin ucu dışa doğru açılacak ve pirzolanız bir taç şekli alacak. Ardından bir kasap ipiyle etrafını birkaç tur saracak şekilde sıkıca bağlayın.
  8. Etli kısmı altına gelecek şekilde tencerenin içine yerleştirin ve minimum seviyesine kadar su doldurup tencerenin kapağını kapatın.
  9. Yüksek basınç ayarında düdük kilitlenene kadar yüksek ateşte pişirin. Düdük kilitlendikten sonra altını kısıp 14 dakika daha pişirin. Ardından tencerenin basıncını alıp kapağını açın.

İlgili Makaleler