Orgazm Hakkında Bilmeniz Gereken 6 Bilgi

G noktası gerçek mi?
Her kadının vajinasında daha çok zevk veren bir noktası bulunuyor. Bu da G noktası (adını Alman Doktor Ernst Gräfenberg’ten alıyor) olarak adlandırılıyor. Dr. Beverly Whipple’ın teorisine göre bu nokta vajina duvarının arkasında yer alan şişkin üretral süngerin arkasında yer alıyor. Bazıları buna ‘klitorisin içinde kalan crura’ diyor.

Peki, kadınlarda boşalma diye bir şey var mı?
Bazı kadınlar boşalıyor, bazıları boşalmıyor. Kadınların üretral süngerleri sıvı üretir. (Bu üre değildir; spermsiz erkek menisi diyebiliriz.) Yoğun bir şekilde uyarıldıysan sünger şişer ve vajina duvarına direkt olarak baskı uygulanıyorsa, o sıvı boşalır.

Kadınlar, ön sevişme sırasında ne kadar sürede orgazm oluyorlar?
15-20 dakika arası.

Vibratör kullanmak, partnerimle seks yaparken orgazm olmamı zorlaştırır mı?
Hayır! Ancak sabırsızlık ve hayal kırıklığı yaşayabilirsin. Vibratör kullandığında beynin, vibratörün sağladığı oranda bir orgazm oluşacağını düşünür. Eğer böyle olmazsa, vücudun sabırsız davranır ve frene basarak, seni yavaşlatır. Vibratör olağanüstü bir alet ama kullanım süresi konusunda dikkatli olmalısın.

Vajinal orgazm, klitoral orgazmdan daha mı iyidir?
Sadece tek bir şey var, o da orgazm. Her şey ne olmasını istediğine bağlı, nasıl olmasına değil. Klitoral orgazm, en genel yollardan biri. Anal ve göğüs yoluyla hatta nefes alarak bile orgazm olabilmen mümkün. Orgazm olma konusundaki baskı, erkeklerin zevk için sekste egemen olma isteğiyle alakalıdır.

Orgazm sırasında beynimizde neler oluyor?
 Duyusal ve ruhsal tahrik (ön sevişme, fantezi kurma vb.) beyinde cinsel heyecana neden oluyor. Vücudun dopamin salgılamaya, sinir taşıyıcıları coşkuyla birleşmeye başlıyor. Partnerinle olan bağı hissettiren oksitosin seviyesinde de yükselme gerçekleşiyor. Bu sırada beynin bir bölümü stres ve endişe hissediyor ve beyin zarının olduğu kısım etkisiz hâle geliyor. İşte tam bu sırada sen orgazm oluyorsun ve beynin de hayatının festivalini yaşıyor.

İlgili Makaleler