Pancar Mantı Tarifi

Yaşam koçları İpek Kip ve Hülya Çavdar’ın sağlıklı yaşamın şifrelerini değiştiren felsefeleri ve bu felsefeye dayanan kitapları Tam 30’dan sizin için seçtiğimiz Pancar Mantı tarifi..

Pancar Mantı
(5 Kişilik)

Hazırlama Süresi: 10 Saat
Toplam Süre: 20 Dk

Malzemeler:

  • 6 su bardağı karabuğday unu
  • 1 adet yumurta
  • 160 gr pancar
  • 250 gr kıyma
  • 1 adet küçük soğan
  • Tuz
  • Karabiber

Sos İçin:

  • 1 kase süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates sos
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 çay bardağı su

Hazırlanışı:

  1. Pancarları soyup yüksek devirde rondoda püre kıvamına getirin.
  2. Yumurta, un, yağ ve çok az tuz eklenip katı bir hamur kıvamında olacak şekilde yoğurun.
  3. Merdane yardımıyla hamuru inceltin, küçük kareler şeklinde kesin.
  4. Kıyma, soğan, tuz ve karabiberi karıştırın.
  5. Hamur parçalarının ortalarına kıymalı harçtan koyup kapatın.
  6. Kaynar suda 10 dakika pişirin.
  7. Suyunu süzüp yoğurt ve domates sos ile servis yapın.

İlgili Makaleler