Tarla Domatesli Sardalya, Fırınlanmış Mini Kabak Tarifi

Kısa bir süre önce Sanayi 313‘ün ikinci mutfağını yeni açılan Bebek şubesinde kuran Müge Ergül‘ün Tarla Domatesli Sardalya, Fırınlanmış Mini Kabak Tarifi tarifi..

Tarla Domatesli Sardalya, Fırınlanmış Mini Kabak Tarifi
(4-6 Kişilik)

Hazırlanma Süresi: 25 Dakika

Malzemeler:

  • 1 kg sardalya
  • 20 gram tereyağı
  • ½ kilo mini kabak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı

Tarif:​

  1. Sardalyaları pulları ve kılçıklarını çıkararak temizleyin.
  2. Tavada erittiğiniz tereyağının içine bir miktar zeytinyağı ekleyin. Yağ eridikten sonra sardalyaları derili kısmı alta gelecek şekilde tavaya dizin. Bu işlem deri kısmını biraz daha çıtır hale getirmenize yardım eder.
  3. 10-15 dakika altlı üstlü pişirdiğiniz sardalyaların üzerine küp doğranmış ve çekirdeği alınmış domatesleri ekleyin. Balıkları 3-4 dakika kadar daha domateslerle birlikte pişirin. Tuz ve karabiber ekleyin.
  4. Mini kabakları 200 dereceye getirdiğiniz fırında 15 dakika pişirin. Servis tabağına aldığınız kabakların üzerine pişirdiğiniz sardalyaları domatesin saldığı suyuyla birlikte koyun. Lezzetini arttırmak için dilerseniz üzerine yeni bahar ve zerdeçal ekleyebilirsiniz.

İlgili Makaleler