Temizleme Yağı Nedir ve Neden Kullanmalıyız?

Hepimiz makyajımızı çıkarmak için satılan tüm ürünleri denedik.  (makyaj temizleme mendili, makyaj temizleyici, Hindistan cevizi yağı, bebek yağı ve yüz temizleme jelleri) Ancak bu denediğimiz ürünler cildimizdeki makyajı temizlerken, maskara kullandığımız zaman göz çevremizi çok iyi temizleyemiyorlar ve sabah kalktığımızda göz etrafımız siyah bir şekilde uyanıyoruz. Rakun görünümünde uyanmak istemiyorsanız temizleme yağını denemelisiniz.
 
Temizleme yağı nedir?
Temizleme yağı yeni çıkan bir ürün değildir ancak makyaj temizleme suları ve makyaj temizleyiciler kadar yaygın kullanılmıyor. Temizleme yağlarının çoğu çiçek veya tohum yağlarının vitaminler ve amino asitlerin karışımından oluşuyor. Bu karışım da yaşlanma karşıtı makyaj temizleme etkisi yaratıyor ve cildinizi yağlandırmıyor.
 
Nasıl Uygulanır?
Tamamen kuru olan cildinize, yağı masaj yaparak uygulayın ve daha sonra yüzünüzü ılık su ile durulayın. Sonuç: tüm maskara ve eyeliner’ın temizlenmesi.
 
Nasıl İşe Yarıyor?
En ağır sahne makyajlarını bile kolaylıkla çıkaran bu yağ ciltteki kire ve makyaja yapışarak onları çıkarıyor. Yüzünüzü yıkayarak yağdan arındırdıktan sonra da nemlendirilmiş, pürüzsüz ve temiz bir cilt kalıyor.

İlgili Makaleler