Yanlış Numara Ayakkabı Giyiyor Olabilirsiniz

Ayaklarımıza iyi bakmamız için birçok önemli neden var. Küçük bir bantın, ayakkabımızın neden olduğu acıyı nasıl azalttığını hemimiz biliyoruz. The Wall Street Journal’ın yapmış olduğu araştırmaya göre İngiltere’deki kadınların yarısı yanlış numara ayakkabı giyiyor. Şaşırtıcı değil mi?

İngiltere’deki College of Podiatry’nin yürüttüğü çalışmalara göre geçen ay 2000 yetişkin ayaklarına tam olarak uymayan ayakkabı alışverişi yapmış. Ayakları sıkan ayakkabılar çok önemli bir konu gibi görünmese de birçok sağlık sorununa yol açabiliyor. Ayak serçe parmak deformitesi, bünyon büyümesi, ayakta kronik ağrı ve başağrısı bunlara örnek olarak gösterilebilir.

Bu sorunları yaşamamak için ayaklarınıza tam uymayan ayakkabıları satın alın. İnternetten ayakkabı aldığınız zaman da uymama ihtimalini de düşünerek ayakkabıyı geri verebileceğiniz yerleri tercih edin. En önemlisi de ayakkabı numaranızı kendiniz ölçerek öğrenin. Numaranızı nasıl öğreneceğinizi aşağıdaki talimatlara uyarak öğrenebilirsiniz.

  1. Ayağınızın sığdığı bir kağıt bulun.
  2. Ayağınızı kağıdın üstüne koyun (Bu işlemi yaparken ayakta durmak yerine sandalyeye oturun ve ayağınızın tam bastığına emin olun.)
  3. Ayağınızın kağıda çizin.
  4. Ayağınızın ana hatlarını işaretleyin. (Ayak taslağınıza parmaktan topuğa kadar ve aynı şekilde bir yandan diğerine kadar cetvel yardımıyla düz çizgi çekin.
  5. Ayağınızın Enini ve Boyunu Ölçün
  6. Ölçü tablosuna Göz Atın (Ayakkabıların ölçüleri markadan markaya değişebildiği için ayak uzunluğuna karşılık gelen numarayı satın almalısınız.)

İlgili Makaleler