Zeytinyağlı Bütün Patlıcan Tarifi

Gönül Paksoy‘un mutfağımızda kendine ancak çöpte yer bulabilen malzemelerle hazırlanan lezzetleri anlattığı Atıksız Mutfak isimli kitabından Zeytinyağlı Bütün Patlıcan Tarifi…
 

Zeytinyağlı Bütün Patlıcan Tarifi

(4 Kişilik)
Hazırlanma Süresi: 35 Dakika

Malzemeler:

  • 500 gr küçük Adana patlıcanı
  • ½ limon
  • 1-2 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı kişniş tohumu
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • ¼ su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı su
  • Yeterince tuz

Tarif

  1. Patlıcanların çanak yapraklarındaki küçük dikenleri temizleyin. Uçlarını bıçakla ikiye kesin.
  2. Limonun suyunu sıkıp kabuğunu dilimleyin.
  3. Soğanı soyup dik olarak dörde bölün.
  4. Bir tencereye yeterince su koyup bir kaşık limon suyu ekleyin ve kaynatın. Patlıcanları bu suda 1-2 dakika haşlayıp sudan çıkarın.
  5. Pişirme kabının dibine limon kabuğu, baharatlar, şeker, tuz, yağ ve suyu ilave edip üste sebzeyi yerleştirin. Orta ısıda limon kabukları hafif kızarıncaya kadar pişirin. Yemeği istediğiniz sıcaklıkta sunabilirsiniz.

Püf Noktası:

Atıksız, lezzetli bir patlıcan yemeği. Bu patlıcanlar Adana patlıcanı. Özelliği boyutları ve elbette lezzeti. Çiğ olarak bile yenebilecek tatta.

 

İlgili Makaleler