Probiyotikler, sindirim ve ağız sağlığını yükselten, kan basıncını sürdüren ve idrar yolu enfeksiyonunu önleyen yaşayan bakterilerdir. Probiyotikleri vitamin haplarından alabileceğiniz gibi yoğurt gibi besinlerden de alabilirsiniz.
Proteinin vücudunuz için ne kadar önemli olduğunu biliyorsunuz. Ancak bu, ihtiyacınız olan proteinin sadece et ya da tavuğun içinde olduğu anlamına gelmez. Mercimek, siyah fasulye, kinoa gibi besinleri tüketerek de protein ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.
Antioksidanlar, cildinize yararlı olmasının dışında bağışıklık sisteminizi de destekler. Yaban mersini, goji üzümü, enginar ve bitter çikolatayı sık sık tüketin.
Yağ kelimesi sağlıksız gözükse de sağlıklı yağlar, kalp sağlığı için önemlidir. Zeytin, zeytin yağı, fıstık yağı, badem, fıstık, avakado gibi tekli doymamış yağlar, tokluk hissi oluştururken aynı zamanda içinde vitamin bulundurur ve kilo kaybınıza destek sağlar.
Her gün su içmek, sağlıklı hayatın en önemli yollarından biridir. Ancak su dışında diğer besinlerle de vücudunuzun ihtiyacı olan suyu karşılayabilirsiniz. Salatalık, karpuz ve marul gibi meyve ve sebzeler, su değeri bakımından yüksek orana sahiptir.
Koyu ve lifli sebzelerden tüketmeye çalışın. Pazı, rapini, hardal otu gibi bu besinler vitamin C ve K, demir ve kalsiyum bakımından zengindir.
Karbonhidrat deyince akla ekmek, makarna gibi besinler gelse de yulaf, meyve ve sebzelerden de karbonhidrat ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Bunlar tüm vücudunuza enerji katacaktır.