Mittag’ın sahibi Fatma Yıldırım’ın bruch menüsünden ev yapımı granola tarifi..
Ev Yapımı Granola
(4-6 Kişilik)
Hazırlanma Süresi: 1 Saat
Malzemeler:
- 200 gr yulaf ezmesi
- 50 gr ceviz
- 50 gr kabak çekirdeği
- 75 gr bal
- 30 gr pekmez
- 30 gr zeytinyağı
- 100 gr yoğurt
- Süslemek için yaban mersini ve çilek
Tarif:
- Tüm malzemeleri bir kaba koyup karıştırın.
Fırın tepsinizin üstüne yağlı kağıt kesip,
yerleştirin. Karışımı yağlı kağıdın üzerine
dökün ve eşit şekilde yayın. Tepsiyi önceden
180 derecede ısıttığınız fırına yerleştirin ve
sekiz dakika kadar pişirin. - Tepsiyi fırından
çıkarın. Karışımı iyice karıştırıp yine eşit
bir şekilde tepsiye yayın. Bu sırada fırının
derecesini 140’a getirin. Karışımı her 15
dakikada bir karıştırıp yayarak 45 dakika
boyunca pişirin. Tepsiyi fırından çıkardıktan
sonra soğumaya bırakın. Soğurken kesinlikle
karıştırmayın. - Soğuduktan sonra pişmiş
granolanızı parçalara bölerek servis
bardaklarına kırın. (Saklamak isterseniz
saklama poşetine ya da cam kavanoza
koyabilirsiniz.) - Bardaklara böldüğünüz
granolaların üzerine birer kaşık süzme yoğurt
ilave edin. Üzerine çilek ve yaban mersini
serperek servis edin. İsteğiniz taze veya
kuru meyveyi kullanarak farklı çeşitlerini de
hazırlayabilirsiniz.