Ev Yapımı Granola Tarifi

Mittag’ın sahibi Fatma Yıldırım’ın bruch menüsünden ev yapımı granola tarifi..

Ev Yapımı Granola

(4-6 Kişilik)
 
Hazırlanma Süresi: 1 Saat

Malzemeler:

  • 200 gr yulaf ezmesi
  • 50 gr ceviz
  • 50 gr kabak çekirdeği
  • 75 gr bal
  • 30 gr pekmez
  • 30 gr zeytinyağı
  • 100 gr yoğurt
  • Süslemek için yaban mersini ve çilek

Tarif: 

  1. Tüm malzemeleri bir kaba koyup karıştırın.
    Fırın tepsinizin üstüne yağlı kağıt kesip,
    yerleştirin. Karışımı yağlı kağıdın üzerine
    dökün ve eşit şekilde yayın. Tepsiyi önceden
    180 derecede ısıttığınız fırına yerleştirin ve
    sekiz dakika kadar pişirin.
  2. Tepsiyi fırından
    çıkarın. Karışımı iyice karıştırıp yine eşit
    bir şekilde tepsiye yayın. Bu sırada fırının
    derecesini 140’a getirin. Karışımı her 15
    dakikada bir karıştırıp yayarak 45 dakika
    boyunca pişirin. Tepsiyi fırından çıkardıktan
    sonra soğumaya bırakın. Soğurken kesinlikle
    karıştırmayın.
  3. Soğuduktan sonra pişmiş
    granolanızı parçalara bölerek servis
    bardaklarına kırın. (Saklamak isterseniz
    saklama poşetine ya da cam kavanoza
    koyabilirsiniz.)
  4. Bardaklara böldüğünüz
    granolaların üzerine birer kaşık süzme yoğurt
    ilave edin. Üzerine çilek ve yaban mersini
    serperek servis edin. İsteğiniz taze veya
    kuru meyveyi kullanarak farklı çeşitlerini de
    hazırlayabilirsiniz.

İlgili Makaleler