Göbek yağları hem kadın hem de erkeklerde kolayca oluşabiliyor. Evrimsel fizyoloji çalışan bilim insanlarına göre bu yağlar bizi kıtlık dönemlerinde hayatta tuttu. Bugünse kalp krizi, kanser, diyabet ve diğer hastalıklarla ilişkilendiriliyor. Kalorileri kısıp koştuğunuzu varsayarsak, karın bölgesini yakmanın en iyi yolu, bel bölgesini kalınlaştırıldığını bilinen gıdalardan uzak durup, incelttiği kanıtlananlara yönelmek.
İç: Yağsız Süt
Süt ürünleri bel bölgesini inceltiyor. Çünkü kalsiyum yağ depolarını hedef alıyor.
Uzak Dur: Alkol
Alkollü içeceklerden gelen likit kaloriler doğrudan göbeğe gidiyor.
Ye: Avokado ve Zeytin Yağı
Çoklu doymamış yağlar yemek, orta bölümdeki yağ depolarının boşalmasını sağlıyor.
Uzak Dur: Şekerli Gıdalar
Sofra şekerindeki ve yüksek früktozlu mısır şurubunda bulunan früktoz orta bölgeyi yağlandırıyor.
Ye: Protein
Yağ hücrelerinin şişmesini ve karaciğerin yağlanmasını önlüyor.
Uzak Dur: Az Lifli Karbonhidratlar
Göbek yağına dönüşüyor.