Feriye Palace‘ın şefi Aydın Demir‘in menüsünden Ot Çorbası Tarifi…
Ot Çorbası
(4 Kişilik)
Hazırlanma Süresi: 15 Dakika
Toplam Süre: 40 Dakika
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 parça kereviz
- 1 parça taze rezene
- 1 parça hindiba
- 1 parça ebegümeci
- ¼ demet maydanoz
- ¼ demet dereotu
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 yemek kaşığı krema
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı un
- 6 demet taze kişniş
Tarif:
- Köklü otları julyen sekilde doğrayın. Küçük tencereye zeytinyağını ve sebzeleri ekleyip beş dakika kısık ateşte renk aldırmadan aromalarının ortaya çıkması için kavurun.
- Bir tatlı kaşığı unu ekleyip biraz kavurun.
- Sıcak içme suyu ekleyin ve sebzeler pişene kadar kısık ateşte kaynatın. Sebze suyundan biraz süzdürün.
- Bir kaseye bir bardak soğuk su koyun. Yumurta sarısını ekleyin, çırpın. Süzdüğünüz sebze suyundan ekleyip karıştırın.
- Yumurtalı suyu çorbaya ekleyin. Tuzunu biberini ekleyip lezzetini ayarlayın. 6 Çorba pişince ocağın altını kapatın ve iki dakika dinlendirip soğuk krema ile servis edin.