Tikka Masala Kase Tarifi

Tikka Masala Kase Tarifi
(4 Kişilik)

Malzemeler

  • 10 gr zencefil
  • 100 gr soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kg domates
  • 30 gr garam masala baharatı
  • 600 gr tavuk göğsü
  • 100 gr yoğurt
  • 20 gr taze kişniş
  • 30 gr tereyağı
  • 1/2 limon suyu

Tarif

  1. Kişnişleri yoğurdun içine doğrayıp yarım limon suyunu içerisine ekleyin.
  2. Tavuk göğüslerini kuşbaşı kesin. Hazırladığınız marinasyonun içerisine ekleyip bir saat buzdolabında bekletin.
  3. Soğan, sarımsak, taze zencefil ve garam masala baharatını tereyağında soteleyin.
  4. Soyup dörde böldüğünüz domatesleri üzerine yarım litre su ekleyip kaynatın. Altını kısıp en düşük ateşte yarım saat pişmeye bırakın.
  5. Tavukları marinasyondan çıkarın. Fazla yoğurdu üzerinden sıyırın.
  6. Önceden kızdırdığınız tavada soteleyin.
  7. Pişirme işlemine fırında devam edip 200 derecede tavukları altı dakika pişirin.
  8. Fırından çıkardığınız tavukları önceden hazırladığınız sos ile birleştirin. Tercihinize göre hazırlamış olduğunuz tavuğu biraz hindistancevizi sütü ile seyreltip lezzetlendirebilirsiniz.
  9. Buharda pişirilmiş basmati pirinci ile servis edin.

İlgili Makaleler