Yemekle birlikte sıvı tüketmek mide asidinin azalmasına ve sindirimin zorlaşmasına neden olacağından yemek sırasında sıvı tüketimi sınırlandırılmalıdır. Sıvı tüketimi yemek öncesi veya sonrasında yapılmalıdır. Masadaki yemek alternatifleri arasında öncelik karbonhidrat yerine protein ve sebzelerden yana olmalıdır. Açlık hissinin protein alternatifleriyle giderilmesi sonrasında tatmak istenen karbonhidratlara küçük porsiyonlar halinde yer verilmelidir.
Yeşil Su Tarifi: 1 tutam brokoli, 2 kereviz sapı, 1 yeşil elma, 4 yaprak karalahana, yarım limon ve 1 parça zencefil yıkandıktan sonra slow juicer ile suyu çıkarılır. İsteğe göre direkt bu haliyle veya maden suyu ile karıştırarak tüketilebilir. Ayrıca ödem atıcı çaylar tüketmek de yine ağır geçen akşam yemeğinin etkilerini hafifletmeye yardımcı olmaktadır. Buradaki seçenekler güçlü ödem atıcı etkisiyle kırk kilit otu çayı veya sindirim sistemini rahatlatıcı zencefil çayı olabilir.