Moda dendiğinde akla gelen ilk isim olan Coco Chanel’in asıl adı Gabrielle Bonheur.
Küçücük bir şapka dükkanını, sektörü kasıp kavuran bir marka haline getiren Coco Chanel, kadınları korselerden kurtardı, kısa saçı benimsetti.
Güçlü kadının simgesi haline gelen tasarımcı her zaman kadın girişimcilerden yana oluşuyla sektörde ün salmış durumda. Amerikan Moda Tasarımcıları Konseyi’nin üç dönemdir başkanı olan Furstenberg, modada kadını özgür kılan en önemli isimlerden.
DKNY markasının kurucusu Karan, gerçek kadınlar için tasarımlar yapan biri olarak tarihe adını yazdırdı.
1930-40 yıllarında Chanel’in en güçlü rakibi Elsa’nın markasıydı. Kumaşta verev kesimi keşfedip, vücudu saran elbiselere yeni bir soluk getirdi. 1980’li yıllarda vatka kullanmaya başladı ve neon renklerin kullanımını başlattı.
Jeanne kızına diktiği elbiselerle zaman içerisinde Lanvin’i fenomen bir yüksek moda markası haline getirdi. 1920’li yıllara duru çiçek desenleri ve virtüöz nakışlarıyla damga vurdu.
Couture’de parlayan bir yıldız olan Vionnet, kendi çizgisini çizerek modada ve sektörde birçok ilke imza attı. Kaın haklarının yakinen takipçisi olan tasarımcı ücretli izin kullanımını başlattı, çalışanlarının çpcukları için atölyede kreş açtı aynı zamanda revir kavramına gerçeklik kazandırdı ve çalışanlarının taburelerini kolçaklı sandalyelerle değiştirtti.
Prada’nın arkasındaki kadın, dünyanın en zengin kadınları arasında yer aldı. TIME dergisi tarafından 20. yüzyılın en etkili isimleri arasında gösterildi. Her şeyin ötesinde o, harika bir anne.
1980 yılında dünyanın en şık 10 kadınından biri olarak seçildi. Moda dünyasının enerjik ve farklı tasarımcısı, kıyafetlerin üstüne kelime ve cümleler koyan ilk tasarımcı.
Versace markasını Gianni Versace yarattı. Abisinin ölümünden sonra işleri devralan Donatella, köklerine bağlı bir şekilde sektörde bu İtalyan efsanesinin farkını her zaman ortaya koydu.
Grunge akımının öncülerinden Vivienne, pop kültürünü günlük modaya başarıyla taşıdı. Yenilikçi bakış açısıyla harikalar yarattı.