Ali Muhiddin Hacı Bekir’in Badem Ezmesi Defne Tokay Artizan Çikolatayla Buluştu

1777’den beri kuşaktan kuşağa aktarılan deneyimiyle, lokum, badem ezmesi ve şekerlemenin Türkiye ve dünyadaki usta ismi Ali Muhiddin Hacı Bekir, gelenekleri çağın akımları ile birleştirerek, geçmiş ve gelecek arasında köprü olma misyonunu da sürdürüyor. Ali Muhiddin Hacı Bekir’in klasik lezzetlerinden olan badem ezmesi, artizan tasarım çikolatalarıyla tanınan Defne Tokay’ın günümüzü yansıtan yorumuyla yeni bir hayat buluyor.

 

1777’de başladığı yolculuğunda kuşaklar boyunca şekerlemeye dair en geleneksel lezzetlerin yaratıcısı Ali Muhiddin Hacı Bekir ile artizan çikolata tasarımcısı Defne Tokay, lezzetli bir işbirliğine imza atıyor. Klasik lezzet ve yöntemlerin yanı sıra çağdaş dokunuşlarla yepyeni yorumlara imza atan Ali Muhiddin Hacı Bekir’in badem ezmesi; modern ve yaratıcı çikolatacılık yaklaşımıyla öne çıkan Defne Tokay’ın çikolatasıyla aynı kutuda buluşuyor.

  

BAYRAM DEMEK KUCAKLAŞMA DEMEK

Kucaklaşma temasından hareket eden her iki marka, bayram için özellikle anlamlı olan bu özel koleksiyon için, Defne Tokay’ın deneysel, leziz ve en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş, itina ve incelikle hazırlanmış reçeteleriyle, Ali Muhiddin Hacı Bekir’in geleneksel ve benzersiz lezzetlerini buluşturdu ve ortaya çok şık ve leziz bir bayram hediyesi kutusu çıktı.

 

BAYRAMDAN SONRA DA SATIŞTA

Şekerleme sanatının en güzel örneklerini sadece Türkiye’de değil, dünyanın dört bir yanında lezzet severlerle buluşturan Ali Muhiddin Hacı Bekir ve özellikle lezzet eşleşmeleri konusunda derinleşen Defne Tokay Chocolate iş birliğiyle ortaya çıkan ve bademi limonla, ezmeyi çikolatayla buluşturan özel koleksiyon kutuları, her iki markanın hem sanal hem de perakende mağazalarında satışa sunulacak.

Özel koleksiyon bayram sonrasında da raflarda ve sanal mağazada yerini almaya devam edecek. Ayrıca davet ve etkinliklere özel sipariş de verilebilecek.

İlgili Makaleler