Hızlı saç uzatma yöntemleri

Saçlarınızın hızlı uzamasını istiyorsanız saçlarınıza düzenli bakım yapmalı ve sabırlı olmalısınız. Bu yazımızda saçlarınızı hızlı uzatmanızı sağlayacak yöntemleri inceliyoruz.

( Kapak Karesi: @romeestrijd )

Bitkisel keratinlerden yararlanın

Saçlarınızın ham maddesini keratin oluşturur. Dolayısıyla saç tellerinizdeki saç miktarını dengelemek için bitkisel keratinlerden faydalanabilirsiniz. Böylece saçlarınız daha sağlıklı ve güçlü bir görünüm kazanır.

Besleyici şampuanlar tercih edin

Besleyici özellikteki şampuanları tercih ederek, saçlarınızın kırılma ve yıpranmalara karşı daha güçlü olmasını sağlayabilirsiniz.

Saçlarınızı dikkatli tarayın

Saçlarınızın kolay kırılabileceğini gözeterek özenle tarayın. Özellikle duş sonrası saçlarınız nemliyken, taramadan önce bakım spreyi kullanabilirsiniz. Ardından saçlarınıza besleyici serum kullanabilirsiniz.

Saç diplerinize masaj yapın

Saçlarınıza her gün 10 dakika masaj yaparak kan dolaşımınızı artırabilir ve saçlarınızın hızlı uzamasını sağlayabilirsiniz. Masaj yaparken saç bakım yağı ve kremi gibi ürünler kullanabilirsiniz.

Saten yastık kılıfı kullanın

Ektriklenme saçlarınızın dış etkenlere karşı güçsüzleşmesine neden olur. Saçlarınızla en çok temas eden yastık kılıflarınızı saten kumaş seçerek, bir nebze olsun bu durumun önüne geçebilirsiniz.

İlgili Makaleler