Saçlarımızı güneşten nasıl koruyabiliriz?

Yazın saçlarımızı güneşten gelen zararlı ışınlardan korumamız en az cildimizi korumak kadar önemli. Aksi halde güneş ışınlarının yol açtığı hasarlar nedeniyle saçlarımız kırılabilir, parlaklığını yitirebilir ve rengi solabilir. Buna yazın güneşle birlikte deniz ve havuz da eklenince saçlarımızı korumamızın önemi daha da artıyor.

Peki saçlarımızı güneşten nasıl koruyabiliriz? İşte yanıtları…

( Kapak Karesi: @taylor_hill )

Şapka ya da bandana kullanın

Saçlarınızı güneşten gelen ultraviyole ışınlarından en iyi şekilde korumak için güneşe çıkarken mutlaka şapka, bandana ya da eşarp gibi aksesuarlar kullanın. Bu tarz aksesuarları özellikle de deniz ve havuz kenarında takmayı ihmal etmeyin.

UV filtreli saç bakım ürünleri kullanın

Yazın kullandığınız saç bakım ürünlerinin UVB ve UVA filtreli olmasına dikkat edin. Artık birçok saç bakım ürününde yer alan bu koruma etkeniyle saçlarınızın yıpranmamasını, renginin akmamasını ve renginin solmamasını sağlayabilirsiniz.

Sıcak su kullanımına dikkat edin

Devamlı sıcak su kullanmak saçlarınızda belirgin yıpranmalara neden olur. Dolayısıyla saçlarınızı ılık suyla durulamaya ve saçlarınızı doğal ortamda kurumaya bırakabilirsiniz.

Nem nem nem!

Yaz aylarında saçlarınıza ihtiyaç duyduğu nemi sağlamanız çok önemli. Özellikle güneşten kuruyan ve yıpranan saçlarınızı nemlendirici yağlarla, yoğun nem veren maskelerle ya da nemlendirici bakım spreyleriyle nemlendirmeyi ve bakım yapmayı ihmal etmeyin.

Doğal özlerden faydalanın

Botanik özlerde bulunan antioksidanlar, saçlarınızı yaz mevsiminin ve özellikle güneşin olumsuz etkilerine karşı koruyabilir. Antioksidan içerikli bitkisel içeriklerle saçlarınıza maske yapabilir ve olumlu sonuçlar alabilirsiniz.

Bone kullanın

Saçlarınız deniz tuzu ve havuzdaki klor nedeniyle kuru ve kırılgan hale gelebilir. Saçlarınızı bu etkenlerde korumak için bone kullanabilirsiniz. Saçlarınızı bu etkenlere maruz kaldığında direk yıkamanız da etkili bir diğer yöntem.

İlgili Makaleler