İnce telli saçlar için bakım önerileri

En narin ve hassas saç tiplerinden biri olan ince telli saçlar, daha özenli ve dikkatli bir saç bakım rutini gerektirir. Aksi halde saçlar çok çabuk kırılabilir, dökülebilir ve hemen yıpranabilir. Eğer siz de ince bir saç yapısına sahipseniz, derlediğimiz bakım önerilerine göz atmayı unutmayın.

( Kapak: @realbarbarapalvin )

Yıkama sıklığına dikkat!

İnce telli saçların çok narin ve kırılgan olduğunu söylemiştik. Bu nedenle size ilk önerimiz saçlarınızı çok sık yıkamamanız gerektiği. Özellikle her gün yıkanan saçlar, saç derisinde yağlanmaya ve normalin dışında dökülmeye yol açabilir. Bu nedenle saçlarınızı haftada en fazla 2-3 kez yıkamalısınız.

Her bitkisel yağ saçlarınıza iyi gelmeyebilir

Saçlarınızı beslemek için bitkisel yağlardan yararlanabilirsiniz. Ancak hindistan cevizi gibi durularken saçınızdan zor çıkan yağları tercih etmemelisiniz. Saçlarınızı beslemenin yanı sıra, durularken saçlarınızı yıpratmayacak bitkisel yağları ve bakım maskelerini tercih edebilirsiniz.

Yüksek ısılı işlemlerden kaçının

İnce telli saçlar yüksek ısıya maruz kaldığında yanabilir, kopabilir ve ciddi anlamda yıpranabilir. Bu nedenle yüksek ısılı kurutma makineleri ve saç şekillendiricilerden mümkün olduğunca uzak durmalısınız.

Kısa ya da orta boy saç kullanın

İnce telli saçlar için en ideal saç modeli kısa ya da orta boy. Çünkü saçlar uzadıkça kendisini aşağı çeker, ağırlaşmış ve incelmiş bir görünüm ortaya çıkar.

Kuru şampuan kullanabilirsiniz

İnce telli saçlar için hacim verici özelliği olan kuru şampuanları kullanabilirsiniz. Böylece saçlarınızın daha canlı ve hacimli görünmesini sağlayabilirsiniz. Özellikle pudralı kuru şampuanları kullanabilirsiniz.

Boyadaki kimyasallara dikkat

Saç boyalarında ve saç açma işleminde kullanılan kimyasalların saçlara zarar verdiğini biliyoruz. Ancak bu zarar, ince telli saçlarda en üst düzeye çıkıyor. Bu yüzden saç renginizi sık sık değiştirmemeli ve özellikle saç açma işleminden uzak durmalısınız.

İlgili Makaleler