TikTok’ta bahsedilen “Julia olmak” terimi ne anlama geliyor?

Charli XCX’in “Brat” albümünün etkisi tüm sosyal medya platformlarında albümün yayınlanmasının üzerinden zaman geçmesine ve trend döngüsünün hızına rağmen hala sürüyor. Albümdeki şarkılarla yapılan danslar, albümdeki göndermeler ve albüme katkısı olan kişiler gündem konularının çok konuşulduğu TikTok’ta herkesin ana sayfasında dolaşıyor. Peki son günlerde öne çıkan “Brat” terimi “Julia olmak” ne anlama geliyor?

Brat albümündeki “360” şarkısının bir kısmında “I’m so Julia” yani “Çok Julia’yım” deniyor ve bu terim tam anlamıyla bir internet favorisine dönüşüyor. Burada bahsedilen Julia ise tabii ki Julia Fox’un ta kendisi! Julia Fox bu terimi “O kız” olmak, kendin olmak, özgüvenli olmak ve ilgi odağı olmaktan korkmamak şeklinde tanımlıyor.

 TikTok kullanıcıları ise Julia Fox’tan aldıkları ilhama gönderme yaparak “Julia olmak” terimini Julia Fox’un enerjisi, yeni şeyler denemeye açık ve tamamen kendisi olmayı kutlayan karakterine ek olarak normlara meydan okuyan stiliyle “it-girl”ün yeni bir versiyonu olarak kullanıyor.

Julia Fox’un kitabında anlattıkları ve TikTok hesabında paylaştığı feminist, hoşgörülü ve ırkçılığa karşı duran videolarıyla kendilerini eğittiklerini söyleyen içerik üreticileri, “Julia” olmak terimini toplumsal konularda bilinçli, eğitimli olan ve haksızlıklara ses çıkaran bir “it-girl” olarak da yorumluyor.

İlgili Makaleler