Tatil sonrası uygulamanız gereken cilt bakım rutinleri

Tatil sonrası yıpranan ve yorulan cildinizi rahatlatıcı cilt bakım rutinleriyle rahatlatabilirsiniz. Cildinize nem ve aydınlık kazandıracak bakım rutinlerine birlikte bakalım.

( Kapak: @sarasampaio )

Bol su tüketin

Tatil sonrası saatlerce güneş altında kalan cildinizi içten beslemek ve nemlendirmek için bol su tüketmelisiniz.

Nazikçe temizleyin

Güneş sonrası cilt bakım rutininizde cildinizdeki tüm kalıntıları ve kiri temizlemek için cildinizi nazikçe temizleyin. Bunun için hafif bir temizleyici kullanabilirsiniz. Cildinizdeki ölü deriden kurtulmak için uygun bir peeling ürünü kullanmanızda da fayda var.

Serinletici bir bakım ürünü kullanın

Cildinizi kaybettiğimi nemi geri kazanması ve güneş sonrası rahatlaması için etkili bir nemlendirici, serinletici maske ya da jel kullanabilirsiniz. Cildinizin onarımı için aloa vera ya da shea yağı içerikli bir ürün tercih edebilirsiniz.

Gece bakım rutinini atlamayın

Güneşin altında geçirilen uzun günlerin ardından cildiniz için rahatlatıcı gece bakımları yapmaya ne dersiniz? Nem odaklı gece bakımlarıyla cildinizin ihtiyaç duyduğu nemi ve serinliği sağlayabilirsiniz.

Aloe vera ile ferahlayın

Güneş sonrası cildinizde rahatlama hissi sağlamak için aloe vera da kullanabilirsiniz. Aloe vera ile cildinizi canlandırabilir ve cildinize canlılık katabilirsiniz. Böylece cildinizdeki gerginlik de azalır.

Dudaklarınızı es geçmeyin

Tatil sonrası cilt bakım rutininizde güneşten kuruyan dudaklarınızı da es geçmemelisiniz. Dudaklarınızın ihtiyaç duyduğu nemi sağlamak için nemlendirici bir dudak kremi kullanabilirsiniz. Dudaklarınızdaki ölü deri hücrelerden kurtulmak için de dudak peelingi ile bakım yapabilirsiniz.

Güneş yanıklarınızı tedavi edin

Tatil sonrası öncelikle cildinizde güneş yanıkları varsa bir dermatolog ile görüşerek tedaviye başlamalısınız.

İlgili Makaleler