Saçlarınızı yıkarken nelere dikkat etmelisiniz?

Sağlıklı, güçlü ve güzel saçlara sahip olmak için saç yıkama rutininizde uyguladığınız yöntemlere dikkat etmelisiniz. Doğru saç yıkama rehberi için yazımızı okumaya devam edin.

Su sıcaklığı ideal seviyede olmalı

Saçlarınızı yıkarken kullandığınız suyun sıcaklık seviyesi çok önemli. Aşırı sıcak su, saç tellerinize ve saç derinize zarar vererek ve saçlarınızın kurumasına yol açar. Çok soğuk su kullanımı ise çeşitli rahatsızlıklara yol açabilir. Dolayısıyla suyun ılık olması ve saçlarınıza hasar vermemesi çok önemli.

Saçlarınızı duş öncesinde nazikçe tarayın

Saçlarınızı yalnızca duş sırasında ve duş sonrasında değil, duş öncesinde de nazikçe taramalısınız. Böylece saçlarınızı duşta temizlemeniz çok daha kolaylaşır.

Saç yapınıza uygun şampuan kullanın

Her saç tipi, kendi içinde farklı dinamiklere sahip. Saçlarınızın şekline, özelliklerine ve nem dengesine göre özel bir şampuan kullanmalısınız. Doğru şampuan kullanımı saçlarınızın ömrünü uzatır ve saç köklerinizi besler.

Saç kremini es geçmeyin

Saç yıkama işleminde saç kremi kullanmayı ihmal etmeyin. Burada önemli olan saç kremini saçınızın diplerine değil, yalnızca uçlarına sürmeniz. Hem bu sayede saç telleriniz de ihtiyaç duyduğu yumuşaklık ve nem dengesine kavuşur.

İyice durulamaya dikkat edin

Duş almak bazen acele edilen bir duruma dönüşebiliyor. Oysa ki, iyi durulanmayan saç köklerinde tıkanmalar oluşur ve bu tıkanmalar saç tellerinin yeterince beslenememesine yol açar. Bu durumu yaşamak için saçlarınızı iyice durulamaya özen gösterin.

Havlu kullanımınıza dikkat edin

Saç yıkama konusunda dikkat etmeniz gereken son aşama ise havlu kullanımı. Bunun için yumuşak, suyu iyice emen ve fazla ağır olmayan bir havlu seçmeniz yeterli olacaktır.

Kapak: @shaninamshaik

İlgili Makaleler