Ateş grubundaki burçların en sevdiği makyaj görünümleri

Ateş grubunu oluşturan Koç, Aslan ve Yay burçları, hayatlarında olduğu gibi makyajda da cesur ve etkileyici enerjilerini yansıtmayı sever. Kendilerini ifade ederken içlerindeki “ateşi” ve özgüvenlerini öne çıkaran stillere yönelirler.

Koç

Zodyak’ın ilk burcu olan Koç için, dinamik ve lider ruhunu görünümüne aksettirebilmek çok önemlidir. Onun için makyaj, gücünün ve özgüveninin bir temsili olmalı. Genellikle bakışlarını vurgulayan ve gözlerindeki cesareti ortaya koyan belirgin göz makyajlarıyla çok iyi anlaşırlar. Keskin eyelinerlar, yoğun maskaralar ve göz kalemleri Koç için idealdir. Mat, kırmızı bir ruj ise Koç kadınının duruşunu tamamlar.

@ladygaga

Aslan

Tüm sahne ışıkları Aslan’a dönmeli! Gösterişin ve şatafatın Zodyak’taki yansıması olan Aslan burcu, makyajda da ışıltısından vazgeçmez. “Glam” makyajlarının aranan kadını olan Aslan, altın tonlarını ve parıltıları çok sever. Simli farlar, bronzer’lar, aydınlatıcılar ve hacimli kirpikler Aslan’ın olmazsa olmazlarıdır. Göz alıcı bronz bir makyaj, Aslan’ın enerjik ve lüks ruhunu tam anlamıyla yansıtır.

@jlo

Yay

Maceracı ve özgür ruhlu Yay burcu, makyajında da özgür hissetmek ister. Spontaneliğe bayılan Yay, doğallık ve rahatlık arayışıyla makyajında çok abartı tercih etmez. Günlük makyajını tamamlamak için soft tonlarda bir göz farı, yanaklarda canlı bir allık ve dudakta doğal tonlarda bir parlatıcı onun için harikadır. Ancak ara ara enerjik yapısını yansıtacak renkli ve dikkat çekici detaylara başvurabilir. Özel zamanlarda metalik tercihlerle makyajını başka bir boyuta taşımaktan çekinmez.

@taylorswift

Kapak: @beyonce

İlgili Makaleler