Göz renginize en uygun makyaj görünümleri

Özellikle “glam” makyajlarının kilit noktası olan göz makyajı, bakışlarınıza derinlik ve vurgu katmanın en güzel yollarından biridir. Makyajınızı adeta şahlandıracak olan detayları seçerken göz renginizi dikkate almak, hem çekici bakışlara giden yolda size pratik bir çözüm sağlayacak hem de makyajınızın seviyesini yükseltecektir.

Kahverengi gözlerde toprağın yükselişi

@makeupbyariel & @kyliejenner

Kahverengi gözler, doğru tonlar seçildiğinde hem masumiyetin temsili hem de karanlık bakışların derin dehlizleri anlamına gelebilir. Kahverenginin koyuluğuna göre tercih edeceğiniz toprak tonları, zengin bakır ve altın renkleri vurguyu ön plana çıkaracaktır. Dilerseniz de mürdüm ve mor tonlarıyla sofistike bir hava yaratabilirsiniz. Günlük makyajınızda sık sık kahverengi göz kalemine yer verebilirsiniz.

“Smokey”, yani dumanlı göz makyajları da size çok yakışacaktır. Göz altınıza çekeceğiniz siyah bir kalem ve siren görünümü, gözlerinizde tehlikeli ve çekici bir harmoni yaratacaktır.

Yeşil gözler ile uyumun anahtarı

@patrickta & @luisasonza

Mor renk sizin için yaratılmış! Şimdiye kadar denemediyseniz, morun farklı tonlarıyla yeşil gözlerinizi daha canlı bir hale getirebilirsiniz. Özellikle mürdüm eriği rengi, harika bir uyum sağlayarak makyajınıza eşlik edecektir. Koyu kahverengi ve siyah detaylardan da destek alabilirsiniz. Ayrıca bakır ve altın gibi sıcak tonlar da göz renginizi vurgular.

Mavi gözlerde okyanus etkisi

@nikki_makeup & @sabrinacarpenter

Mavi gözlerin günlük makyajda en iyi anlaştığı tonlar, yumuşak ve pastel renkler oluyor. Açık pembe ve simli bir ton her daim kurtarıcınız olabilir. Bakır ve bronz parıltılar da bakışlarınıza sıcaklık katacaktır. Özel makyajlarınız için turuncu bazlı tonlarla kontrast yaratabilirsiniz. “Denim” makyajı, yani tüm göz kapağının maviye boyandığı görünümler de sizi yansıtabilir. Gri bir göz kalemi de mutlaka makyaj setinizde bulunmalı.

Ela gözlerin çok yönlülüğü

@adela.hock

Ela gözler, neredeyse tüm renk paletleriyle uyum sağlar. Makyajda cesur denemelere açık olabilirsiniz! Zeytin yeşili tonları, ela gözlerinize doğal bir hava katar ve göz renginizin derinliğini artırır. Lavanta gibi yumuşak tonlardan yardım alabilirsiniz. Kahverengi bir göz kalemiyle gözlerinizi vurgulayabilirsiniz.

İlginizi çekebilecek bir diğer yazı >>>>> Yüz tipinize göre kaş şekillendirmenin püf noktaları

Kapak: @patrickta & @gigihadid

İlgili Makaleler