İlişkide güven sorunlarını aşmanın yolları

Minik şüpheler, yakalanan yalanlar ve altıncı hisler… Güvensizlik bir kez araya girdi mi, ilişkinin etkilenmemesi mümkün olmuyor. Güveni yeniden inşa etmek ise emek ve zaman ister, ama doğru adımlarla bu mümkün. Hem kendinize hem de karşınızdaki kişiye yeniden inanmak için ne yapabilirsiniz?

Geçmişi kabullenin ama orada takılı kalmayın

İlk adım geçmişte yaşananları oldukları halleriyle kabullenmek. Sürekli geçmişin üzerine giderek olayları incelemek ve analiz etmek yerine, yapılan hataları kabullenerek çözüm üretmeye odaklanmanız gerekiyor. Geçmişi sürekli gündemde tutmak ilişkiyi ileri taşımak yerine geri çekecektir.

Güven inşa etmek için açık ve dürüst bir iletişim kurun

Karşılıklı olarak açık bir iletişim yaklaşımı benimsemeniz gerekiyor. Güven sorunlarınızın üstesinden gelebilmenin en temel çözümü, iletişime dayanır. Yalanlardan ve şüphelerden yıpranan bir ilişkiniz varsa karanlıktan çıkabilmeniz için yapılabilecek en doğru şey, dürüstçe her şeyi açıklamak ve anlayışlı bir şekilde konuşmaktır. Hislerinizi, endişelerinizi ve nedenlerinizi birbirinizle paylaşmanız gerekir. Sessizlik ya da gizlilik yerine, net ve empatiyle yaklaşan bir iletişim dili benimsemelisiniz.

Tam anlamıyla barışabilmek için sabırlı olun ve zaman tanıyın

Güven bir gecede inşa edilmediği gibi, bozulduğunda da hemen geri kazanılamıyor. İlişkinizin daha sağlam temellere oturması için bu süreçten geçmeniz gerekiyor, ancak güveninizi yeniden inşa etmeniz zaman alabilir ve her iki tarafın da sabırlı olması gerekir. Zorlandığınız anlarda bile süreci ve olayları zorlamadan doğal akışına bırakmak, güvenin yeniden oluşmasına olanak tanır. Zamanın en iyi iyileştirici olduğu kulağa her ne kadar klişe gelse de, oldukça doğrudur.

İlginizi çekebilecek bir diğer yazı >>>>> İlişkilerde kişisel alan yaratmanın önemi

Kapak: @haileybieber

İlgili Makaleler