Düşük göz kapakları için makyaj teknikleri

Düşük göz kapaklarına sahip olmak bazen zorluk gibi görülse de, makyajda sınırları aşmanın ve yaratıcı olmanın en iyi yollarından biridir. Karakteristik ve eşsiz makyajları uygulamak için alan tanıyan düşük göz kapaklarını avantaja dönüştürecek doğru makyaj teknikleriyle, bakışlarınızı bir üst seviyeye taşıyabilirsiniz.

Göz makyajınız için uygun bir baz oluşturun

Göz makyajına başlamadan önce, göz kapaklarını ve göz altını nemlendirmek önemli. Farın ve diğer ürünlerin daha iyi oturabilmesi için temele uygun bir nemlendirici ve baz uygulamanız gerekiyor. Bu işlem, makyajın gün boyu kalıcı olmasını sağlarken, farın birikmesini ve çizgilere dolmasını da önler.

Düşük göz kapakları nasıl eyeliner çekmeli?

Yüz hatlarınızı ve göz şeklinizi vurgulamak için birkaç basit adım yeterli. Eyeliner çekerken kuyruğu hafif yukarı doğru yapmak ve katlanma çizginizi göz önünde bulundurmak, gözleri daha belirgin kılar. Düşük göz kapaklarında eyeliner kuyruğunu kısa tutmak, gözlerinizin doğal yapısını bozmadan hafif kalkık bir görünüm sağlar.

Gölgelerle derinlik katın

Makyajınızda kullandığınız bir farı daha koyu seçip gözünüzün katlanma bölgesine uygulayarak derinlik yaratabilirsiniz. Bu alan, düşük göz kapaklarını daha açık gösterir ve boyut katar. Göz pınarlarına doğru açık tonlar, beyaz ve ten rengi ışıltılar kullanarak denge sağlayabilirsiniz.

Maskara ile kirpikleri güçlendirin

Maskarayı atlamamanız lazım! Bu klasik adım, düşük göz kapaklarında fark yaratabilir. Kıvırdığınız kirpiklerinize yoğun bir şekilde maskara uygulayarak çekici bir görünüm elde edebilirsiniz. Alt kirpik çizginizi belirginleştirmek için de hafif bir gölge eklemek ve su hattına ten rengi bir kalem uygulamak yeterli olacaktır.

İlginizi çekebilecek bir diğer yazı >>>>>> Kusursuz bir makyaj için cilt hazırlığı nasıl yapılır?

Kapak: @jenniferaniston

İlgili Makaleler