Mükemmel ikili: Likit ruj ve maskara

Makyaj çantanızda topaklanmayan kaliteli bir maskara ve yüksek pigmentli likit rujlar varsa, gün içerisinde önünüze çıkacak sürpriz planlara bile kolay ve kusursuz bir şekilde hazırlanabilirsiniz. Nasıl mı? Bu iki muhteşem makyaj ürününün neler başarabileceğine şahit olmak için sadece satırlarımızı takip edin!

Günlük makyajınızda maskara kullanmaktan kolay kolay vazgeçmeyeceğinizi tahmin edebiliyoruz. Peki ya likit rujlarla aranız nasıl? Yoğun pigmentiyle tek katta bile yüksek örtücülük sağlayan, dudakları kurutmayan ve saatler boyu kalıcı olmayı başaran likit ruj çeşitleriyle tanıştıysanız bu sorunun cevabı da bizce az çok belli. O zaman şimdi maskaralarla ilgili bir soru daha: Sabah maskaranızı sürdükten sonra çantanıza da atıyor musun? Yoksa gün içerisinde tekrar uyguladığında topaklanacağını bildiğiniz için aynanın önünde mi bırakıyorsunuz?

Özellikle son sorunun yanıtı, hayatınızın maskarasını henüz bulup bulmadığınız hakkında bizim için önemli bir ipucu olacak! Çünkü iyi bir maskaranın tekrar tekrar sürüldüğünde topaklanmak ve kirpikleri birbirine yapıştırmak yerine, kirpikleri sertleştirmeden her katta daha dolgun ve etkileyici sonuçlar vermesi gerekir. Eğer böyle bir maskaranız ve tam olarak anlattığımız gibi kaliteli likit rujlarınız varsa, günün her anında ortamların yıldızı olmak için iki güçlü kozunuz var demektir!

Kapsül makyaj çantalarının kurtarıcıları: Doğru maskara ve uygun likit ruj

Tercihiniz ister kirpiklere belirgin ve çarpıcı bir görünüm kazandıran siyah maskaralar olsun, isterseniz de doğal ve soft bir görünüm sağlayan kahverengi maskaralar… Hatta bazı günlerde modunuza göre renkli maskaraları ya da sadece ıslak ve belirgin görünüm veren şeffaf maskaraları da tercih ediyor olabilirsiniz. Burada asıl kritik nokta, kullandığınız maskaraların kirpiklerinde nasıl sonuçlar verdiğini gözlemlemek. Eğer maskaralarınız gün içinde göz altlarınıza pul pul dökülüyorsa, göz çevrenize ve parmaklarınıza bulaşıyorsa, kirpiklerinizi sertleştiriyorsa veya birbirine yapıştırıyorsa henüz en iyi maskara markasıyla tanışmamışsınız demektir. En iyi maskarayı bulduğunuzda emin ol, onu tüm gün yanından ayırmak istemeyeceksiniz!

Gelelim likit rujlara… Bu dudak makyajı ürünleri, doğru bir seçim yapıldığı takdirde başka hiçbir yardımcı makyaj ürününe gerek duymadan dudakların tek uygulamada profesyonel makyaj yapılmış gibi görünmesine imkan tanıyor. İster mat ister parlak… Likit rujlar, gündüz ve gece etkinliklerinde en iyi dudak makyajına sahip olmanın kolay bir yolunu sunuyor. Üstelik bir de nemlendirici etkiye sahipse, dudakların hacmini de koruduğu için son ana dek çok daha kusursuz bir görünüm elde etmeye olanak sağlıyor. Tabii uzun süre kalıcılık şartının da tekrar altını çizmek gerek!

Topaklanmayan maskara seçimi ile geceden gündüze daha çekici kirpikler

Yazının başından bu yana neden özellikle de “topaklanmayan maskara” dediğimizi şimdi biraz daha detaylandıralım: Şöyle ki, her maskara çeşidi kirpiklere tekrar tekrar rötuş yapmaya izin vermiyor. Çünkü bazı maskaralar, uygulama sonrası kirpikleri dondurarak sert ve mat bir doku oluşturuyor. Bu da tekrarlı uygulamalarda kirpiklerin ağırlaşmasına, yapışmasına ve yapay bir görünüm almasına neden oluyor. Ancak topaklanmayan maskaralar, kirpikleri sertleştirmediği ve birbirine yapıştırmadığı için saatler sonra tekrar uygulansa dahi istenmeyen herhangi bir görünüme yol açmıyor. Hatta yapılan her yeni rötuş, kirpikleri çok daha uzun, kıvrık ve hacimli göstererek gece etkinlikleri için çarpıcı bir görünüm sağlıyor.

Likit ruj çeşitleri ile tek dokunuşta zarif, özenli ve gösterişli dudaklar

Gün içinde ruj uygulaması için dudak balmınızı ve dudak kaleminizi de çantanıza atıp fazladan ağırlık yaratmanıza hiç gerek yok! Çünkü yüksek pigmentli ve dudakları kurutmayan likit rujlar, dudaklara tek başına uygulandığında da kusursuz bir görünüm sağlamayı başarıyor. İnce sünger uçlu aplikatörüyle hassas dokunuşlara izin vererek kusursuz bir şekilde uygulanabilen likit rujlar, dudak kalemi kullanımını bir zorunluluk olmaktan çıkarıyor. Tabii dudak kalemi adımını atlamak için likit rujun kalıcılık süresi de önemli bir etken. Özetle; eğer çantanızda bahsettiğimiz özellikleri taşıyan bir-iki çeşit likit ruj varsa, son dakika davet edildiğiniz etkinliklere bile rahatlıkla hazırlanabilirsiniz.

Maskara ve likit ruj eşleştirme tüyoları

Hacimli kirpikleri en iyi hangi dudak makyajı tamamlar? Uzun görünüm veren maskara ile likit parlak ruj nasıl görünür? Kahverengi maskaraya likit mat ruj mu gider, yoksa parlak mı? Mavi maskara sürüldüğünde nasıl bir likit ruj seçilmeli? Sorular derya deniz… Aslında dilediğiniz maskarayı dilediğiniz likit rujla eşleştirebilirsiniz ancak bazı görünümler birbiriyle daha bir uyumlu oluyor. O zaman, şimdi de maskara seçiminize göre likit ruj önerilerimiz gelsin! Ya da siz buna likit ruj seçimine göre maskara önerileri de diyebilirsiniz.

  • Kirpik uzatıcı maskara & parlak likit ruj: Uzun kirpikler günlük makyaj veya sade gece makyajı için ideal bir görünüm sunuyor. Bunun için likit ruj tercihinde de canlı ve ferah bir görünüm sağlayan parlak bitişli seçeneklere yönelebilirsiniz.
  • Dolgunlaştırıcı maskara & mat likit ruj: Dolgun kirpikler dramatik bakışlar demek! O yüzden dolgunlaştırıcı, yani hacim veren maskara kullandığında bu görünümü tamamlamak için seçiminizi mat likit rujlardan yana yapabilirsiniz.
  • Kirpik kıvırıcı maskara & parlak likit ruj: Kirpik kıvırıcı maskaralar da doğal bir estetik görünüme odaklandığından, bu özelliğe sahip bir rimel kullandığında yine parlak likit rujları tercih edebilirsiniz.
  • Tek tek ayıran maskara & mat likit ruj: Takma kirpik takılmışçasına yelpaze gibi görünen kirpiklere elbette yoğun, derin ve cazibeli mat dudaklar yakışır! Hatta mat likit rujlar için tek tek ayırıcı maskaraların en iyi dostu diyebiliriz.
  • Kahverengi maskara & parlak likit ruj: Kahverengi maskaraların amacı daha doğal ve yumuşak bir görünüm sağlamak olduğu için bizce bu maskara rengine en uygun eşlikçiler, gloss görünümü veren açık renkli likit parlak rujlar oluyor.
  • Renkli maskara & mat likit ruj: Eğer kirpikleriniz mavi maskara, mor maskara veya yeşil maskara ile vurucu renklere sahip olacaksa mat likit ruj tercih etmeni öneririz. Böylece kirpiklerinin rengi dudaklarının gölgesinde kalmaz.
  • Şeffaf maskara & parlak likit ruj: Mat likit rujlar yoğun ve belirgin bir dudak makyajına hizmet ettiği için şeffaf maskaraların doğal görünümüne pek uymuyor. Şeffaf maskaralar için en iyi tercih, bu nedenle parlak likit rujlar oluyor.

Dolgunlaştırma, uzatma, kıvırma ve tek tek ayırma özellikleriyle kirpiklerinde arzuladığınız tüm etkileri aynı anda sağlayacak tek bir maskaraya sahipsiniz. Tam da makyaj zevkinize uygun, her an her yerde kullanmak isteyeceğiniz mat ve parlak likit rujlarınız var. Aradığınız maskara önerileri ve birbirinden çarpıcı likit ruj çeşitleri, şu an belki de size hiç olmadığı kadar yakındır!

İlgili Makaleler