Paris Moda Haftası: Valentino İlkbahar/Yaz 2025

Alessandro Michele, Gucci’deki kreatif direktörlük görevinden ayrılmasından sonra verdiği iki yıllık aranın ardından Paris Moda Haftası’yla güçlü bir dönüş yaparak Valentino’daki yaratım sürecini Paris Moda Haftası’nda sundu.

Michele’in 60’lar, 70’ler ve 80’lerden ilham alarak, “eklektik moda kolajı” niteliğinde yarattığı koleksiyonu; puantiyeler, fırfırlar, dantel çoraplar ve kurdeleler süsledi. Alessandro, arşivlerden çıkarılmış gibi görünen koleksiyona sadece jean’lerle modern bir dokunuş katmayı tercih etti.

Paris’teki şov, modaseverlere bir zaman yolculuğunu anımsattı. Çatlak ayna zeminler, eski mobilyalar ve beyaz örtülerle bezeli mekanda, Michele’nin tasarımlarını izleyenler arasında Elton John, Harry Styles ve Damiano David gibi isimler vardı.

Koleksiyonun ihtişamı ve incelikli detayları, Michele’nin Gucci’de geliştirdiği eklektik tarzın evrimi olarak değerlendirildi. Michele’nin kişisel stilini Valentino’nun köklü geçmişiyle buluşturduğu bu defile, moda dünyasında yeni bir başlangıcın habercisi olarak yorumlandı.

Kapak/Fotoğraflar: Valentino

İlgili Makaleler