Kuru ciltler için bakım önerileri

Kuru cilt, özellikle mevsim geçişlerinde fazlasıyla hassaslaştığı için çeşitli cilt problemleri baş gösterebilir. Nemini kaybeden cilt, zamanla daha mat bir görünüm kazanabilir ve gerilme hissi artabilir. Peki, kuruyan cildinize ihtiyacı olan bakımı nasıl verebilirsiniz? İşte cildinizi taze ve canlı tutmanın yolları!

Nemlendirici kullanımını hafife almayın

Hafif ve günlük nemlendiriciler kuru cilt tipi için yeterli olmayabilir, size daha yoğun ve onarıcı kremler gerekiyor. Krem bazlı nemlendiriciler kullanarak cildinizi neme doyurmalısınız.

Nazik temizleyiciler tercih edin

Cildinizi temizlerken sert ve soyucu formüllerden uzak durun. Peeling etkili içerikler yerine nemlendirici temizleyicilere yönelin. Cildinizin doğal yağlarını korumanızı sağlayan kremsi yapıdaki temizleyicileri tercih edebilirsiniz.

Serumlarla sıkı dost olun

Sabah ve akşam cilt bakım rutininize ekleyeceğiniz hyaluronik asit içeren serumlar, ciltte nemi hapseder ve uzun süreli bir yumuşaklık sağlar. Yüzünüzü temizledikten sonra serum uygulayabilirsiniz.

Yağ bazlı ürünlerle kalkan oluşturun

Cildinizin nemini koruması için bakım rutininize yağ bazlı ürünler ekleyebilirsiniz. Makyaj temizleme suları ve nemlendiricilerde yağ içeriği tercih ederek cildinizi destekleyeceğiniz bu adım sayesinde, cildinizin onarımını sağlayabilirsiniz.

Güneş kremi olmazsa olmaz

Kuru ciltler de güneşten hasar görür ve koruyucu kullanmaları şarttır. Nemlendirici etkili güneş kremleriyle cildinizi koruyun, lekenmeleri önleyin ve kuruluğun derinleşmesini engelleyin.

İlginizi çekebilecek bir diğer yazı >>>>> Cilt bakımında peptitlerin rolü ve faydaları

Kapak: @sydney_melman

İlgili Makaleler