İnce telli saçlar için hacim verici 3 yöntem

İnce telli saçlar zaman zaman zaman hacimsiz ve sönük görünebilir, ancak doğru bakım ve şekillendirme teknikleriyle, bu durumu tersine çevirmek mümkündür! Doğru bir saç kesimi, şekillendirme yöntemleri ve tabii ki uygun ürün seçimi sayesinde ince telli saçlarınızda uzun süreli hacime kavuşabilirsiniz. Saçlarınızı daha dolgun göstermek için başvurabileceğiniz etkili yöntemleri paylaşıyoruz!

Hacim veren şampuan ve saç kremleriyle sıkı dost olun

Saç bakımı söz konusu olduğunda ilk adım, doğru şampuan ve saç kremi seçimidir. İnce telli saçlar için de hacim kazandırıcı şampuanlar, görüntünüzü istediğiniz yönde şekillendirmeniz için size destek olacaktır. Saç köklerini hafifçe kaldıran ve saçın daha dolgun görünmesine yardımcı olan şampuan ve saç kremleri kullanmanız gerekiyor. Tercihinizi yaparken ürünün silikon içermemesine dikkat edin, çünkü silikon içeren ürünler saçın üstüne bir katman bırakarak ağırlaşma yaratabilir.

Saç kremi seçimine de özen göstermelisiniz. Yanlış saç kremi tercihi ve uygulaması ile ince telli saçlar daha çabuk yağlanabilir ve ağırlaşabilir. Saç kreminizi sadece saç uçlarına uygulamalı ve iyi durulamalısınız.

Saç diplerinize köpük uygulayın

Saçınızı yıkadıktan sonra kurutma işlemine geçeceğiniz zaman, saç diplerinize hacim kazandırıcı bir köpük uygulayabilirsiniz. Avucunuza sıktığınız köpüğü, parmak uçlarınızla saç diplerinize hafifçe masaj yaparak dağıtabilirsiniz.

Ters yöne kurutma tekniğini deneyin

Saçlarınızı şekillendirmenin en kolay ve işlevsel yollarından biri, başınızı öne eğerek saç diplerinizi kurutmaktır. Bu teknik, saç köklerini yerçekimine karşı kaldırır ve güzel bir hacim kazandırır. Diplerden uçlara doğru kurutacağınız saçınızı hafifçe karıştırın ve doğal haline bırakın. İşlemi soğuk hava üfleme ayarıyla bitirmek, hacmi uzun süre korumanızı sağlayacaktır. Ancak saçta potansiyel bir elektriklenme ve kabarmayı önlemek için özel saç ürünleri kullanmanız gerekebilir.

İlginizi çekebilecek bir diğer yazı >>>>> Saç uzatma sürecini hızlandıran etkili yöntemler

Kapak: @millane

İlgili Makaleler